VUČIĆ LAŽOV: U junu za PRVOROĐENO DETE OBEĆAO 5.000€, a sada 2.500€!

Obavezno pročitajte

Predsednik je u okviru svoje kampanje smislio novu genijalnu meru populacione politike, te je tako počeo da podstiče čak i studentkinje da rađaju decu. Trudnicama sada nudi 300.000 dinara za prvorođeno dete, ali se Vučić izgleda izgubio u svojim silnim obećanjima, pa je zaboravio da im je julu ove godine obećavao 5.000 evra!

Iako ga niko nije pozvao da se meša u reprodukciju stanovnika Srbije, znamo da se Vučić ipak u sve meša, te je obećao 300.000 dinara od države za prvorođeno dete. Zaboravio je predsednik u moru svojih lažnih obećanja i ono iz jula ove godine da će trudnice dobiti 5.000 evra, pa im sada nudi znatno manju sumu.Za rođenje deteta obećavao 5.000 evra FOTO: Printscreen/BlicZa rođenje deteta obećavao 5.000 evra FOTO: Printscreen/Blic

– Od 1. januara za svako prvorođeno dete odmah ćemo uplaćivati 300.000 dinara. Želimo da podstaknemo majke i porodice na rađanje. Za drugo i treće dete, radimo na merama i biće značajno uvećano za drugo dete, jer je drugo dete prelomnica naročito kod majki, ali i kod muškaraca. Posebno ćemo voditi računa o rađanju drugog deteta, o tome ćemo vas obavestiti u narednih 15 dana – rekao je predsednik Vučić.

- Advertisement -

Ovog puta, pored gotovo dva puta manje obećane sume, Vučić se okomio na studentkinje koje treba da studiraju i imaju decu, pa im je tako obećao da ako „zatrudne tokom studija ili rode dete za njih ne važe ispitni rokovi, kao ni obnova rokova“. 

Može se reći, jadne i bedne mere, o kojima ne govori čak ni ministar za brigu o porodici i demografiju Ratko Dmitrović kome je to posao, već vrhovni vođa koji pare deli i obećava kako kome stigne.

Tako je za samo nekoliko meseci vrednost trudnica i dece prema Vučiću spala na 300 hiljada dinara jednokratne pomoći, koje se uz dete potroše brzinom svetlosti. Nije predsednik morao da razmišlja da li će ga poput većine trudnica u Srbiji otpustiti sa posla ako zatrudni i da li će na isti posle trudničkog bolovanja moći da se vrati.

A nije nikada ni radio za minimalac kojim treba da prehrani dete, pa ne razume šta su zapravo prave muke trudnica u ovoj zemlji. O tome da ogroman broj mladih samo razmišlja kako da pobegne preko granice od ovog nakaradnog sistema, koji upravo Vučić i njegovi podanici decenijama stvaraju, da i ne pričamo. 

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu