VUČIĆ: Komplikuju se stvari oko Kosova i Metohije i RS

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da se „komplikuju stvari“ oko Kosova i Metohije i Republike Srpske (RS).

Vučić: Komplikuju se stvari oko Kosova i Metohije i RS 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

On je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da glasaju za Srpsku listu na izborima 14. februara, navodeći da je važno da imaju svoje predstavnike u „privremenim organima vlasti“ koje bi kako je rekao, „mogle da drže sigurnu i čvrstu vezu sa svojom Srbijom“.

Komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja o ujedinjenju svih Albanaca, Vučić je kazao da je Haradinaj „veoma opasan čovek“ koji ne laže kada govori o ujedinjenju Kosova i Albanije.

„Oni sve vreme idu s tim, samo je pitanje kad će doći do zida“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Pančevu, gde je prisustvovao prikazu sposobnosti delova jedinica Vojske Srbije (VS).

Dodao je da mu Haradinaj „drugi put“ preti rušenjem s vlasti, i da je to prvo, kako se izrazio, „obećao“ do Svetog Nikole 2019. kad su bili protesti u Beogradu.

„Uvek je to moguće, Haradinaj je ozbiljan političar i veoma opasan čovek, u svakom smislu. Suviše sam mali da bih mogao da se suprotstavim svima u okruženju ili najvećoj svetskoj sili koja od nas zahteva međusobno priznanje ali sam dovoljno veliki da ne učestvujem u ponižavanju sopstvenog naroda ili u rušenju sopstvene države“, kazao je Vučić.

SourceDanas

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu