VUČIĆ: Jedva sam svoje roditelje ubedio da glasaju sa „DA“ na referendumu!

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić večeras se, prilikom saopštavanja rezultata referenduma, osvrnuo i na razloge toga što je značajan broj građana glasao protiv izmena Ustava. Podsetimo da su prema preliminarmim rezultatima, i Novi Sad i Beograd većinom rekli „ne“ izmenama Ustava. Vučić kaže da to nije glas opozicije i onih koji su protiv njegove vlasti, već to da se mnogo naprednjaka izjasnilo protiv.

Imam mnogo ličnih prijatelja koji nisu izašli ili koji su govorili da je dobro glasati protiv promena Ustava„, rekao je Vučić. Ističući da su ti ljudi imali pravo da slobodno izraze svoje mišljenje, kao i da oni koji su izjasnili protiv promena Ustava upravo iz SNS, predsednik Srbije je rekao da će na kraju on biti jedini kriv, a oni jedini pametni, jer se on zalagao za, kako je rekao, „nezavisno sudstvo i nezavisne tužioce“. „U tih 30 odsto za koje misle da su njihovi glasači, moram da kažem da je najviše oportunista bilo u SNS. SNS nije hteo da glasa i to govori o njihovoj neodgovornosti. Videćemo kakvi će rezultati biti 3. aprila.

Radujem se da oni misle da će dobiti 39 odsto glasova, iako to nije dovoljno za pobedu„, istakao je Vučić. On je zatim istakao da je ovakav rezultat, odnosno njegova pobeda, nastala od „srede do petka“, kada je on gostovao na RTS i pozvao da se građani izjasne za promenu Ustava. Pre srede, naveo je on, istraživanja javnog mnjenja su govorila da je rezultat 50:50 odsto.

 „Jedva sam ubedio roditelje da glasaju za promene Ustava. Lakše je govoriti na referendumu protiv nego za. Prazne priče su prevagnule, da to ima veze sa Kosovom i vakcinacijom… Ne postoji laž koja se nije čula… Međutim, jasno je da će građani Srbije biti zadovoljni, jer ćemo promenama Ustava obezbediti nezavisno tužilaštvo i sudstvo„, rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije je zaključio da se raduje predstojećim izborima, odnosno da ako SNS dobije 46 odsto u Beogradu biće prezadovoljan

. Odmah potom je rekao da je siguran da taj rezultat neće biti ni blizu, odnosno da će to biti „teška utakmica“, jer će mnogo novca biti uloženo protiv SNS. Od Rokfelera, naglasio je, pa nadalje.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

NADAL: Novak nikada neće biti voljen kao Rodžer i Rafa

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, a sada Feliksa Ože Alijasima, imao je zanimljivu opservaciju o tome zašto postoji...

Još priča na sličnu temu