17.9 C
Belgrade
sreda, 20 oktobra, 2021

„Vučić je ukrao KAMILU OD ZLATA i odneo je kući“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Vučić je ukrao od države poklon od zlata vredan desetine hiljada evra, a prijavio je da je ona plastična i da vredi 400 dinara! On je i zbog ovoga, između ostalog, nedostojan da obavlja funkciju predsednika Srbije – rekao je Nemanja Šarović, lider pokreta Ljubav, vera, nada.

„Vučiću, vrati kamilu“, je plakat koji je „ukrasio“ centar Beograda proteklih dana. Na Andrićevom vencu, ispred Narodne skupštine, Terazije… A evo i zašto?

– Mi smo odavno znali da Vučić ima mnogo slabosti, ali smo tek nedavno saznali da je slab na poklone koje je dobijao vršeći svoju funkciju. Od stranih diplomatskih predstavnika i na susretima sa stranim firmama. Vučić je zadržao veliki broj poklona na koji nije imao pravo da ih zadrži u skladu za zakonom, tako je zloupotrebio svoj položaj i lažno prijavljivao i po više stotine puta manje vrednosti poklona od realne tržišne vrednosti. Mi smo na to ukazali i pre nekoliko meseci i podneli smo prijavu Agenciji protiv korupcije, ali nisu reagovali jer navodno „nemaju istražnu ovlašćenja“, što nije tačno – nastavio je Šarović.
Nemanja Šarović pokazao kamilu od zlata FOTO: I. KuzmanovićNemanja Šarović pokazao kamilu od zlata FOTO: I. Kuzmanović

- Advertisement -

A kamila, od zlata, je ipak glavna zvezda…

– E, pa, pošto nije htela da reaguje Agencija za sprečavanje korupcije, došli smo do fotografija jednog dela poklona koje je protivzakonito prisvojio i ukrao, možemo slobodno reći, jer su oni državna imovina. Vučić ih je ukrao i odneo kući.

– Vučić je dok je još bio prvi predsednik Vlade prisustvovao Sajmu naoružavanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jednom od najvećih u svetu, on je tom prilikom prisustvovao potpisivanju multimilionskog ugovora između državne kompanije Ujedinjenih Arapskih emirata i Jugoimporta. Na tom sastanku je od domaćina dobio poklon, a kad se vratio u Srbiju, prijavio je da se radi o plastičnoj kamili u vrednosti od 400 dinara! Međutim, mi smo došli do fotografije poklona, da ne bude na tome ko me veruje – ko ne, bila laž ili istina, nelogično je da mu neko pokloni kamilu od 400 dinara.Kamila, crno na belo FOTO: Ljubav, vera, nadaKamila, crno na belo FOTO: Ljubav, vera, nada

- Advertisement -

Poklon je…

– Dakle, reč je o zlatnoj kamili vrednosti više desetina hiljada evra, a evo i skupocene kutije, koja vredi neuporedivo više od tih 400 dinara. Jasno je da je Vučić obmanuo državne oprgane, da nije imao pravo da zadrži ovaj poklon, i da je ta vredenost od 400 dinara koju je prijavio daleko od realne cene. On je mogao da zadrži poklon do 2.000 dinara, a samo kutija vredi neuporedivo više. Neko bi rekao da ga optužujemo na sitno, ali ovo nije sitno, ne radi se o tome koliko je teško, da li kamila ima kilo ili kilo i po zlata, ovo ima umetničku vrednost, jer je veća od one što je Vučić prijavio.Predsednik je poklon primio Foto: I. KuzmanovićPredsednik je poklon primio Foto: I. Kuzmanović

I na kraju:

– Vučić je ukrao od države, on je nedostojan funkcije predsednika Srbije, tako da ćemo izneti  još dokaza. Ako Agencija za sprečavanje korupcije neće da reaguje, reagovaćemo mi, pa ćemo ići od grada do grada i praviti izložbu poklona koje je Vučić ukrao od države – zaključio je Šarović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti