22.7 C
Belgrade
četvrtak, 5 avgusta, 2021

„Vučić je neznalica, govori laži i gluposti“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Lider pokreta Ljubav, Vera, Nada Nemanja Šarović nazvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića neznalicom, jer je izjavio „laž i glupost da zaduživanje u iznosu od 2,3 mlrd € uz povećanje BDP-a u istom iznosu neće povećati stopu javnog duga u odnosu na BDP.

– Predsednik, neznalica! Eventualni rast BDP-a za 2,3 milijarde €, ne znači da će u budžetu biti dodatne 2,3 mlrd€ za investicije. Još je veća laž i glupost da zaduživanje u iznosu od 2,3 mlrd € uz povećanje BDP-a u istom iznosu neće povećati stopu javnog duga u odnosu na BDP – napisao je Šarović na Tviteru komentarišući Vučićevu izjavu da rast BDP od 5% (2,3 milijarde evra) znači da taj novac može da se „baci“, odnosno uloži u projekte, a da neće porasti stopa javnog duga.
„Da li iko veruje da je šeik poklonio Vučiću sliku od 800 dinara?“Vučić – kolekcionar umetničkih slika i plastičnih igračaka od par stotina dinara


– 5% rasta, to je ljudi, to je 2,3 milijarde, 2,4 milijarde na godišnjem nivou. To znači da možete 2 milijarde i 300/400 (miliona) da se pogrešno izrazim da bacite, ali ne u bunar. Da bacite u dobre projekte, u infrastrukturu i da vam se to ne vidi, zato što vam neće porasti stopa javnog duga u odnosu na bruto domaći proizvod. I tako zemlju gurate napred, i tako zemlja stalno ide napred, a javne finansije pod potpunom kontrolom – glasi Vučićrva sporna izjava.
Nemanja Šarović: Živimo u vremenu laži, prevare i lopovluka

- Advertisement -


Šarović je takođe na Tviteru podelio svoj intervju za portal Srbin.info u kome iznosi dokaze o tome kako je predsednik Srbije lažirao cenu poklona koje je dobio od različitih svetskih zvaničnika. Jedna od najzanimljivijih činjenica je ta da je Vučić u zvaničnom izveštaju stavio cenu od samo 800 dinara za umetničku sliku koju je dobio od šeika Muhameda bin Zajeda.

– Dragi novinari, sledeći put kada vam Aleksandar Vučić na nekoj konferenciji kaže „Ajde pokažite mi šta sam ukrao?“, samo mu tutnite ovo pod nos – napisao je Šarović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti