10.4 C
Belgrade
nedelja, 24 oktobra, 2021

MLADI MUSLIU JE STRANI PROJEKAT! Vučić je „kapo“ konc logora „Srbija“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Aleksandar Vučić i Ivica Dačić moraju odgovarati krivično za potpisani Briselski sporazum, jer oni deluju kao slobodni strelci, ni sa kim se ne konsultuju, osim možda sa tajnim službama. One su i napravile taj projekat Aleksandra Vučića, da jedan mladi Musliu bude predsednik srpske države u trenutku kad razrešavamo odnose sa, faktički, Velikom Albanijom, izjavio je dr Božidar Mitrović, profesor prava sa Moskovskog univerziteta, gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast.

On je ustvrdio i da je Vučić „kapo koncentracionog logora zvanog Srbija`.

Govoreći o promovisanju vojvođanske nacije, što radi ministarka Gordana Čomić, rekao je da je „koncept nacije rimski koncept, i vezan je za teritoriju, a narod je vezan za to ko je koga rodio“.

- Advertisement -

– Čomićka je lobista i morala je da podnese ostavku posle tako drastičnih i stupidnih ideja o identitetu Vojvođana, što je potpuno nenaučno i potpuno genocidno u odnosu na srpski narod – istakao je on.

Dr Mitrović je podsetio da se Vojvodina nekada zvala Vojvodstvo Srbija, te da je besmisleno da postoji nacija Vojvođana.

– U Srbiji kao državi imamo apsolutni teror manjine nad većinom. U sistemu terora manjine nad većinom nije važno da li će biti 0,1 posto Vojvođana. Njima je bitno da utvrde neko pravo manjine, a onda će ga braniti i argumentima i vojnim sredstvima, poput NATO, da ta manjina postane većina – rekao je profesor Mitrović.

- Advertisement -

On je objasnio kako taj sistem „terora manjine“ funkcioniše u Srbiji.

– Srpski narod se u Ustavu Srbije pominje samo u članu 1. i nigde više. On nema nijednu drugu strukturu, nijedan organ kao srpskog naroda. Pojam nacionalna prava se pominje 64 puta, a nacionalne manjine se pominju 46 puta. Nacionalne manjine imaju Savete nacionalnih manjina i tamo formulišu svoju nacionalnu politiku, strategiju i zaštitu svojih nacionalnih, manjinskih interesa – istakao je gost Helmkasta.

Profesor Mitrović je ukazao da i Srbi kao većinski narod takođe treba da imaju svoj savet.

- Advertisement -
SourceHelmkast
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti