22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

„Vučić je izdajnik“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pokret Oslobođenje održao je danas ispred Predsedništva Srbije protest povodom parlamentarnih izbora na Kosovu i poziva Aleksandra Vučića i Vlade Srbije upućenih građanima Srbije, da glasaju na tim izborima. Nekoliko desetina pristalica ovog pokreta nosilo je transparent sa Vučićevim likom i natpisom „Izdajnik“, dok je sa skupa poručeno da bi Srbi trebalo da bojkotuju ilegalne kosovske izbore, piše u saopštenju pokreta.

Predsednik Oslobođenja Mlađan Đorđević obratio se skupu poručivši da režim u Beogradu, nakon predaje energetskog sistema na severu Kosova krajem prošle godine, ponovo radi na kreiranju nezavisne albanske države na Kosovu i Metohiji.

– Aleksandar Vučić poziva Srbe da glasaju i učestvuju na izborima za parlament takozvanog nezavisnog Kosova. Na tim izborima može da se glasa samo sa kosovskim dokumentima, a režim preko kriminalaca iz Srpske liste primorava Srbe na Kosmetu da glasaju. To je strašan vid pritiska da se prihvati takozvana kosovska država – istakao je Đorđević.

- Advertisement -

On je dodao i da vlast u Beogradu „obmanjuje i laže građane“, govoreći da se radi o pokrajinskim izborima.

– Pokrajinske izbore raspisuju institucije Srbije, što danas nije slučaj. Ovo danas su izbori za organe albanske paradržave na teritoriji Republike Srbije, a Vučić njima pruža legitimitet i podršku – kaže Đorđević.

Đorđević je objasnio da Vučić time vrši krivična dela priznavanja okupacije i ugrožavanja teritorijalne celine, za koja su u krivičnom zakoniku predviđene zatvorske kazne.

- Advertisement -

Sa skupa je Aleksandru Vučiću poručeno da će „kad-tad odgovarati za izdaju Kosova i Metohije pred pravosudnim organima“, a na ogradi Predsedništva su kao poruka ostavljene policijske lisice.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti