29.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

VUČIĆ JAVNO PRIZNAO PORAZ PRED SVOJOM PUBLIKOM: Srbija u kolapsu, odgovorni će morati da snose posledice!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvorenoj sednici Vlade Srbije za medije je iskritikovao v. d. direktora EPS Milorada Grčića, priznao je energetski kolaps naše zemlje, ali je, ne znamo zašto, pohvalio rad komunalnih službi u Beogradu koje su u nadležnosti zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, jer je naš glavni grad u nedelju bio odsečen od sveta.

– Niko nije bio iznenađen što je pao sneg, komunalne službe su dobro obavile posao, ali je nastupio kolaps u energetskom sistemu jer je u kratkom periodu pala velika količina mokrog snega Elektromreže Srbije su funkcionisale perfektno i čestitam Jeleni (Matejić) na tome. Elektromreže Srbije su uložile stotine miliona evra u prethodnom periodu, ali je ključni problem ono što nam se desilo sa Elektroprivredom Srbije – rekao je Vučić na sednici Vlade Srbije, a onda i nastavio:

– Najteže je bilo na teritoriji Ivanjica. Imamo i dalje nekih 1.800 domaćinstava kojima je struja isključena. U okolini Valjeva i Čačka imamo mesta u kojima nema struje. Prema poslednjim informacijama 0,38 odsto potrošača u Srbiji je bez napajanja električnom energijom. Procenat je dobar, imajući u vidu vremenske uslove.

- Advertisement -

Vučić je zatim iskritikovao Milorada Grčića, v. d. direktora Elektoprivrede Srbije.

– Gde je Grčić? Ne znam šta bih ti rekao, Mićo. Ne znam šta bih ti rekao. Za naše greške odgovorni će morati da snose posledice. Grčiću, očekujem i tvoju reakciju kad god hoćeš zato što smatram da mi koji obavljamo javni posao možemo da grešimo, ali kod tako krupnih stvari naš stepen odgovornosti mora da bude mnogo viši. Nadam se da si svestan svoje odgovornosti – rekao je predsednik SNS, a onda i još jednom naglasio u čemu je bio problem sa EPS-om.

– EPS nije vodio računa koliko ugalj može da bude mokar i koliko blato može da ošteti svih šest blokova u TENT-u. EPS nije dovoljno uglja obezbedio na deponijama.Milorad Grčić i Zorana Mihajlović FOTO: InstagramMilorad Grčić i Zorana Mihajlović FOTO: Instagram

- Advertisement -

Potkačio je Vučić na sednici i Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa.

– Problem je, Bajatoviću, što godinama nismo uradili proširenje Banatskog Dvora. Velikom brzinom smo trošili količine odatle.

I na kraju je Vučić, iako nije jasno zašto, pohvalio rad komunalnih službi, mada nikom nije jasno zašto, jer je očigledno da je nadležne u Beogradu, gde se za sve pita zamenik gradonačelnika Goran Vesić, sneg iznenadio, pa je naša prestonica bila odsečena od sveta.

Bili su zavejani auto-putevi, gradski prevoz je stao, padala su stabla u prestonici tako oštetivši automobile i zgrade… I sve to je naprednjački lider pohvalio.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti