VUČIĆ IZDAJICA: Srbi su počinili stravičan zločin u Srebrenici!

Obavezno pročitajte

Predsedniku SNS se ne dopada ideja slovenače non-pejper mape po kojoj bi Republika Srpska trebala da se ujedini sa Srbijom, a Hrvatski deo BiH da se pripadne Hrvatima. Vučić se protivi promeni granica…

Nisam video nikakvu mapu, nikakav plan. To što nekima ne odgovara da o tome govore, već bi da to pripišu Srbiji, to mnogo više govori o njima, nego o nama, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o slovenačkom “non-pejperu”.

Kako je dodao, premijeru Slovenije Janezu Janši “ne može ništa da zamerim ili da ga pohvali, jer mape nije video”.

– Janša je veoma iskusan političar sa teškom političkom karijerom, iz svega je izašao još snažniji i neko ko tvrdo zastupa svoje stavove. Ali ja nikakav plan ni mape nisam video, lagao bih da kažem da jesam – rekao je Vučić u emisiji “Fokus” na B92.

– Sad su bar u tri zemlje regina počeli da napadaju Janšu i mene koji predstavlja Srbiju, jer je ta matrica ostala potpuno ista. A ta matrica postoji i u Srbiji, posebno u beogradskoj čaršiji, gde je sve što se povezuje sa Srbijom, poput spomenika Stefanu Nemanji, uvek problem, jer će to tobože da vrati nacionalističku Srbiju.

Kako je dodao, “pećinski nacionalizam je za one koji bi da menjaju istorijske činjenice da bi mogli da budu na vlasti i da se dodvore nekome ko bi ih održao na vlasti”.

“Zalažem se za postojeće granice”

Vučić je naglasio da se zalaže za postojeće granice, što kako je naglasio znači, Srbija sa celovitim Kosovom, poštovanje integriteta Republike Srpske, u okviru Bosne i Hercegovine.

– Ne mogu da se usaglasim sa ujedinjenjem Kosova i Albanije, a moram da poštujem i integritet Bosne. Znate ko je najviše skočio? Skočili su najviše oni iz građanske opcije. A nije ih zabolelo ujedinjenje Kosova i Albanije, nego pomen Republike Srpske. Ja se zalažem za postojeće granice. To je moj stav. Ako ćemo da govorimo o nekim intelektualnim raspravama, onda nikome nije smetalo sa zapada kada se komadala Srbija, a naša vlast je gledala i jela ćevape. Kažu zamislite da imate Srbiju na 60 kilometara od Zagreba? Pa šta? Imate i Beograd na 100 kilometara od granice – rekao je.

O Kosovu i dijalogu

Komentarišući izjavu Saljija Beriše da je glavni neprijatelj ujedinjenja Albanije Vučić, predsednik Srbije je rekao da su te izjave deo predizborne kampanje.

– Izbori su u Albaniji za neki dan i tamo je mala razlika među kandidatima. Pitanje je ko će pobediti, zato i dolaze sve te izjave. Oni neskriveno govore o stvaranju velike Albanije i niko na to ne reaguje.

– Nemojte da smetnuti s uma da smo mi prisustvovali glorifikaciji Osmani i Kurtija. Šest meseci se glorifikuju i neću više ni reč da kažem da bi ostao otvoren za dijalog. Kada oni kažu da će da tuže Srbiju za genocid to je toliko glupo da ja nemam reči. Svakako da ni mi nismo uvek bili cvećke i da istina nikada nije nikad crno-bela. Ipak kada govoriti tako vi očigledno kompromis ne želite. Mi nećemo da se igramo takve igre. Nećemo dozvoliti pogrom i proterivanje našeg življa – rekao je.

“Stravičan zločin se dogodio u Srebrenici”

Govorivši o Srebrenici, Vučić je rekao da se dogodio “stravičan zločin” i da ne smemo zbog drugih stvari da ne pokažemo pijetet prema žrtvama.

– Mi to moramo da prihvatimo i priznamo. Ali neko hoće pravno da to uradi da bi nam posle naplaćivali ratnu odštetu i da bi nas držali u podređenom položaju. Ne možemo da ne kažemo istinu.

Kako je naglasio, i mi i oni treba da izađu iz priča šta je bilo 1941. godine, a šta 1991. i da gradimo budućnost, a ne da se “spremamo za drugo poluvreme”.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

NADAL: Novak nikada neće biti voljen kao Rodžer i Rafa

Toni Nadal, nekadašnji trener Rafaela Nadala, a sada Feliksa Ože Alijasima, imao je zanimljivu opservaciju o tome zašto postoji...

Još priča na sličnu temu