VUČIĆ I SNS HOĆE DA POBIJU NAJSTARIJE I BOLESNE: Oteli opremu iz doma zdravlja!

Obavezno pročitajte

Članovi Srpske napredne stranke izneli su juče opremu iz Doma zdralja Svilajnac i preneli u kancelariju stranke gde su lekari na čelu sa direktorkom DZ preventivno pregledali građane, tvrde zaposleni u DZ i predsednik Opštine Svilajnac Predrag Milanović. Da stvar bude gora, na fotografijama kojima se pohvalio SNS, vidi se da pojedini zdravstveni radnici u toku pregleda ne nose maske. Profesor dr. Zoran Radovanović davanje imovine Doma zdravlja stranci ocenjuje kao tešku zloupotrebu i skandal a to što zdravstveni radnici ne nose maske kao neprosvećenost i grub prekršaj.

U Svilajncu su, prema navodima dela medicinskog osoblja Doma zdravlja, članovi Srpske napredne stranke izneli opremu – ultrazvuk, krevete, rekvizite za vađenje krv, iz ove zdravstvene ustanove i preneli je u kancelariju stranke gde su organizovali preventivne preglede građana, preneo je portal infocentrala.

Sve su to objavili na društvenim mrežama i pohvalili se svojim humanim delom, a na fotografijama se mogu videti pojedini zdravstveni radnici kako preglede vrše bez maske.

- Advertisement -

Iako su iz opštinskog odbora SNS Svilajnac naveli da su pregledi organizovani u saradnji sa jednom poliklinikom, predsednik Opštine Svilajnac, Predrag Milanović je to negirao rekavši:

„Potpuna je laž da je oprema iz privatne ordinacije doktorke koja je inače poverenik SNS ovde. To je oprema koju smo mi kupovali, opština, odlično znam koja je to oprema, ultrazvuk, kreveti, pa sanitet je opština dala na korišćenje Domu zdravlja. Ceo Dom zdravlja i građani Svilajnca su juče gledali to iznošenje. Ovo je zloupotreba službenog položaja i ja se nadam da će Ministarstvo zdravlja reagovati.“

Epidemiolog profesor doktor Zoran Radovanović kaže za Nova.rs da, ukoliko je iznesena oprema iz Doma zdravlja, onda je u pitanju teška zloupotreba.

“Ako su iz Doma zdravlja dali opremu SNS-u onda bi morali da daju i Milici Zavetnici i Joški Brozu, Miši Vaciću, svakoj partiji koja traži da bi postojala neka pravda”, kaže Radovanović ironično.

Zapravo poručuje da Dom zdravlja ne bi smeo nikome tek tako da daje opremu.

“Ni jednoj stranci ne sme da bude ustupljena državna imovina. To je baš za oštro kažnjavanje. Treba odgovorne u Domu zdravlja pitati gde je ugovor o najmu, ako je usluga, kakva je usluga i sa kojim pravom otuđuju društvenu imovinu”, navodi.

Svilajnac Foto:Wikimedia/Dungodung SNS oteo opremu

Dodaje da je dužnost Doma zdravlja da, ako ima uslove, ljudima obezbedi preventivnu zaštitu, a ne da pod vidom aktivnosti jedne partije radi to isto.

“Dom zdravlja ima ulogu da preventivno pregleda stanovništvo i plaćeni su da to rade. Drugo je ako nemaju uslove. Ako su hteli da zovu ljude na preventivne preglede morali su to urade u prostorijama Doma zdravlja i u okviru redovnih aktivnosti”, naglašava profesor.

Sa medicimarima koji su pregledali ljude bila je i direktorka Doma zdravlja u Svilajncu Dragana Stanojević a Radovanović kaže da je važan i detalj da li je ona ljude u prostorijama SNS-a pregledala u toku radnog vremena.

“Ako je to radila u toku radnog vremena onda je to stvarno skandal, a van radnog vremena može da radi šta hoće”, objašnjava.

To što određeni zdravstveni radnici nisu nosili maske dok su, kako se vidi na fotografijama, pregledali pacijente, takođe vidi kao grub prekršaj.

“To što zdravstveni radnici ne nose maske i što se ne vakcinišu to jeste jedan strašan prekršaj. To samo pokazuje da i oni koji treba da vode zdravstveno-prosvetiteljnski rad nisu prosvećeni”, navodi Radovanvić.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu