3 C
Belgrade
utorak, 18 januara, 2022

VUČIĆ I BLER SKLOPILI DIL, A SAD ĆE DA ODERU SRBIJU: Iz džepa naroda milijardu evra za Rio Tinto!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Današnja izjava Ane Brnabić kako je Vlada Srbije blizu odluke da poništi istražna prava data Rio Tintu su ništa drugo nego najava da će vlast sama dati ovoj kompaniji papir preko kojeg će na sudu dobiti milijardu evra odštete i to od novca građana“, rekao je predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović.
Prema njegovim rečima, na raskidanju ugovora insistira Aleksandar Vučić koji je, kako kaže, očigledno preko Toni Blera napravio dogovor sa onima koji stoje iza Rio Tinta.

„Sada nema drugu opciju nego da još jednom sve svali na leđa naroda. Odmah da budemo načisto, građane Srbije ne interesuju privatni aranžmani koje je pravio Vučić ili bilo ko pre njega. Zabrana izgradnje rudnika litijuma može da se izvede tako da nema nikakve štete po državu Srbiju i tako će na kraju i biti. Milijardu evra Rio Tinto neka naplati od onih koji su primili mito za taj nečasni posao“, rekao je Parović.

Podstimo, predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da je Vlada blizu odluke da poništi sve ugovore sa kompanijom „Rio Tinto“ koja je istraživala zalihe litijuma u oblasti Jadra radi izgradnje rudnika.

- Advertisement -

Ana Brnabić je, govoreći na televiziji Pink, rekla da je „zaista na ivici toga“ da Vlada prihvati sve ispostavljene zahteve i poništi ugovore sa „Rio Tintom“ i Velikom Britanijom.

„Niti smo ih doveli, niti smo obećali, niti smo uradili nešto što narod nije znao, sve što smo radili, radili smo transparentno. Slušamo naš narod“, rekla je predsednica Vlade.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti