27.7 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

VUČIĆ GOTOV U BEOGRADU: Evo šta sprema pred pad na izborima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Diktator Vučić grca u Beogradu

Aleksandar Vučić je odlučio da Aleksandru Šapiću, lideru SPAS-a, poveri ulogu budućeg gradonačelnika Beograda i šefa beogradskog odbora Srpske napredne stranke. Pred Šapićem su dva zadatka. Prvi, da očisti beogradski naprednjački gang od kadrova Nebojše Stefanovića. Drugi zadatak svodi se na to da nastavi s akcijama koje je počeo Goran Vesić, samo bez esktremizma, kojim aktuelni zamenik gradonačelnika iritira Beograđane i obara rejting SNS-a.

Šapić se već prihvatio tog posl koji mu je Vučić namenio. Krajem ovog meseca objaviće transfer u SNS i predstaviti program i tim s kojim će se kandidovati za gradonačelnika Beograda. Funkciju gradskog menadžera namenio je, kako sada stoje stvari, Dušanu Petriću, aktuelnom predsedniku Opštine Stari grad. Tu funkciju će, iz senke, obavljati Živorad Anđelković, zvani Žika Pauk, bivši potredsednik Demokratske stranke.

Žika Pauk se pre desetak godina, na funkciji pomoćnika gradonačelnika Dragana Đilasa, istakao sličnim delatnostima u Beogradu. Tiše, bez vesićevske agresivnosti, ostvarivao je iste rezultate, u svoju i korist svojih nalogodavaca, a na štetu grada i građana. Opet poput Vesića, posle pada s vlasti nestao je iz javnosti, pritajio se da ne bi privlačio pažnju i mogućnost da ga neko pozove na odgovornost. Ipak, pošto bez politike nije imao šanse za biznis kombinatoriku, 2015. godine se učlanio u Srpsku narodnu partiju Nenada Popovića. Nije dobio što je očekivao, pa je, dve godine kasnije, vodio gubitničku kampanju Vuka Jeremića na predsedničkim izborima, da bi krajem 2018, u jeku građanskih protesta, šetao uz Đilasa. Naivni posmatrači su pomislili da se Žika Pauk priklonio opoziciji. Iskusniji ipak nisu iznenađeni njegovim transferom u tabor Aleksandra Šapića, odnosno Aleksandra Vučića. Gde su moć i novac, tu je i Pauk.

- Advertisement -

U tom smeru idu i dve dugogodišnje funkcionerke u gradskoj vlast, koje nisu mnogo osetljive na stranačku pripadnost. Kad je Šapić napuštao Demokratsku stranku, sa sobom je poveo Mariju Macu Leković, koju je sa opštine Zvezdara prebacio u upravu Novog Beograda. Iako za Šapića vlada uverenje da mu je koeficijent inteligencije jednak broju igrača u jednom vaterpolo timu, nije baš tako. Utisak vara. Šapić se izveštio, naučio je kako da dribla zakone i propise. Međutim, Maca Leković je u tom sportu šampion. Godinama je servisirala Dragoslava Kosmajca i njegove kolege iz istog miljea, a nikad nije uhvaćena na delu. Za Šapića, takva saradnica zlata vredi, da ga čuva od kikseva poput spornih kupovina nekretnina na Novom Beogradu, divlje gradnje, lažnih požara i sličnih afera o kojima je govorio i Goran Vesić.

– Šapić i njegov ujak Rade Dedović su do te mere upleteni u nezakonite radnje u vezi sa izgradnjom bespravnog objekta u Studentskoj ulici 45a, koji je inače građen na ime mrtvog čoveka. Gospođa Borica Maljević, koja je “podigla” dokumentaciju u ime pokojnika, inače, prodala je kuću na Bežanijskoj kosi Šapićevom ocu Milošu. Ona je učesnik još jedne afere u kojoj je Šapić napao inspektore na gradilištu na Bežanijskoj kosi, gde se pojavila kao formalni investitor. Šapić nije samo vršio krivična dela, nego promoviše bahatost, korupciju i nepotizam. Smeje se u lice državi i gradu, i kaže da mu niko ne može ništa. “Moj ujak može da gradi bez dozvole, mogu da izdam dozvolu na ime mrtvog čoveka i na kraju počeo sam da to rušim samo da prevarim javnost“. Ovim slučajem Šapić šalje poruku javnosti da za njega i njegovu porodicu ne važe zakoni – rekao je Vesić.

Međutim, zamenik gradonačelnika nije shvatio da je Šapić, korupcijom i bahatošću, poslao poruku i Vučiću. Diktatoru Vučiću se on preporučio kao podoban kadar, spreman na sve, pa i na to da istisne Stefanovića i Vesića iz vlasti u Beogradu. Ekipa koju predvode Gangula, Pauk i Maca od Kosmajca garantuje kontinuitet u demoliranju Beograda i Beograđana. Da su drugačiji, ne bi bili po volji diktatora Vučića.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti