VUČIĆ EVOLUIRAO! Nekad: Sprem’te se, sprem’te, četnici! Danas: Sweet home Alabama (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Da je od ideologije srpskog nacionalizma do ideologije globalizma pod hegemonijom SAD veoma tanka linija, dokaz je politički lik i delo Aleksandra Vučića. Dok je nekada uz repertoar četničkih pesama pretio odmazdom američkom neprijatelju, danas, kada baštini protestantsku etiku, otkrio je čari američkog kantri roka.

Specijalni izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel, u poseti je Beogradu, gde je došao sa delegacijom DFC povodom otvaranja njihove kancelarije u Beogradu, a ugostio ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa zvaničnicima.

Nakon toga, sinoć je održana i svečana večera na reci, a Grenel je objavio kratak video sa opisom: „Srbi i Amerikanci pevaju o Alabami, Zapadnoj Virdžiniji. Neverovatno veče.“

- Advertisement -

(VIDEO) PESMA POD OKUPACIJOM: Srpska vlast peva Američke pesme u kafani sa Grenelom

Na snimcima koje je podelio specijalni predstavnik američkog predsednika može se čuti i da su dve delegacije uživale u američkoj muzici, kantri hitu „Take me home, Country roads“ i čuvenoj rok pesmi „Sweet home Alabama“.

Kako se može primetiti, Vučić je pao u sevdah, jer je, po svemu sudeći, dogovorom sa Amerikancima obezbedio sebi još neko vreme na vlasti.

Potom su članovi delegacija razmenili poklone. Vučić je poklonio dvojici američkih zvaničnika kutije sa srpskim vinima, dok je od Grenela na poklon dobio knjigu „Bela kuća kroz istoriju“.

– Hvala Ričardu Grenelu na posvećenosti i dobrom poslu koji obavlja za ceo region. I hvala na divnom poklonu – poručio je Vučić na Instragram profilu „budućnost Srbije“.

Terevenka se nastavila do duboko u noć, a domaćini i gosti su koketirali sa poštovanjem socijalne distance. 

A zatim se Vučić pohvalio kako je od Trampa dobio poklončić iz Kemp Dejvida. Obradovao bi se on i plastičnoj flaši, svakako, i to predstavio kao neverovatan uspeh srpske diplomatije i sopstveni.

I eto, zaključujemo kako je Vučić, poput Svetog Pavla na putu za Damask, doživeo prosvetljenje, pa je od četničkog folklora prešao na jenkijevski. Evo kako je to nekada izgledalo.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu