1 C
Belgrade
sreda, 27 januara, 2021

Vučić dugo odbijao zaštitu i izlagao se riziku od zaraze

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Na današnjoj konferenciji za medije na kojoj su predstavljene mere države za zaštitu privrede nakon epidemije koronavirusa nije prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jer se, kako je naveo ministar finansija Siniša Mali, ne oseća dobro.

“Ovaj program je trebalo predsednik Vučić da predstavi, izvinjavam se u njegovo ime, ne oseća se dobro, nije sa nama, ali će se u narednih 48 sati obratiti”, rekao je Mali u Palati Srbija.

- Advertisement -

Ovo nije prvi put da je predsedniku Srbije loše. Krajem prošle godine on je hospitalizovan, a kako je sam rekao ima srčanih problema i problema sa pritiskom.

Iz kabineta predsednika na pitanje Nova.rs da li je bio na pregledu i da li je testiran na koronu ili je reč o umoru rekli su da “nije ništa strašno”.

Neoprezan u epidemiji
Po pojavi koronavirusa u Srbiji, prvi čovek države je dugo odbijao da nosi masku, govoreći da će da obilaziti Srbiju bez bilo kakve zaštite.

- Advertisement -

“Normalno se ljudi ponašajte. Ja ću da idem svaki dan u unutrašnjost zemlje, da razgovaram sa ljudima. Neću da nosim nikakvu masku”, rekao je Vučić na jednoj od svojih konferencija.

Predsednik se dugo pridržavao datog obećanja, a najupečatljiviji momenat svakako je doček delegacije kineskih lekara, 21. marta, kad su svi osim njega nosili zaštitnu masku.

Vučić se izlagao riziku i prilikom posete Mađarskoj, kad se dan kasnije u Budimpešti sastao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Tom prilikom ni jedan ni drugi državnik nisu nosili zaštitne maske. Kao ni ministar finansija Siniša Mali, ni šef mađarske diplomatije Petar Sijarto. Na sastanku, koji su održali predstavnici srpske i mađarske delegacije sedeli su za istim stolom, a razmak između njih nije iznosio dva metra.

Obavezna izolacija u trajanju od 14 ili 28 dana, koliko je neophodno da građani koji su došli iz inostranstva provedu u karantinu, nije važila za Vučića i Malog po povratku u zemlju. Zbog toga je nedavno protiv predsednika Srbije i ministra finansija podneta krivična prijava.

Nedavno je Vučićeva savetnica za medija Suzana Vasiljević rekla da su rađeni testovi na koronavirus premijerki Ani Brnabić i njenim saradnicima. Nije poznato da li je predsednik Srbije testiran na koronavirus.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti