NAROD OGORČEN: Vučić drži konferenciju za vreme sahrane Amfilohija

Obavezno pročitajte

Dok je u toku opelo, poslednji ispraćaj preminulog mitropolita Amfilohija, predsednik Aleksandar Vučić i delegacija iz Beograda održali su konferenciju za medije ispred Srpske kuće u Podgorici, što je kod vernika koji pristižu u Saborni Hram izazvalo veliko ogorčenje, javlja reporter Nova.rs iz glavnog grada Crne Gore.

Vučić je, uz direktan prenos na TV Pink, obišao pomenutu instituciju, a u delegaciji su bili i Milorad Dodik, ambasador Vladimir Božović, ministar Nebojša Stefanović, i predstavnici srpskih partija u Crnoj Gori na čelu sa Andrijom Mandićem.

“Srećan sam što sam posetio Srpsku kuću i zadovoljan sam što je Srbija uložila 3,5 miliona evra na najlepšem mestu u Podgorici. Zadovoljan sam i što sam video naučne časopise. Verujem da će u sadržajima Srpska kuća pokazati puni smisao. I kada nas napadaju da ulažemo suviše novca, mi ćemo da ulažemo još više. Srećan sam što poklon republike Srbije srpskom narodu Crne Gore, biće i na primorju i na severu, a naša je želja da Srbi budu svoji na svome, da ponosno čuvamo srpsko ime i prezime”, rekao je on.

- Advertisement -

Vučić je najavio da će Srpskoj kući donirati 300 svojih knjiga, i još 700 kao donaciju Srbije.

Poruke predsednika Vučića nisu, međutim, naišle na oduševljenje kod građana i sveštenstva. Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, konferencija za novinare predsednika izazvala je nezadovoljstvo, a ponegde i ogročenje.

“Izvor ogorčenja je percepcija njegovog nastupa: izgleda kao da nije odoleo da – čak ni u ovako tužnom trenutku – ponovo zauzme centralno mesto i iskoristi događaj da pošalje političke poruke samopromocije”, kažu naši sagovornici iz Podgorice.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu