3.9 C
Belgrade
utorak, 30 novembra, 2021

VUČIĆ: Bolje da umrem, mrzite Srbiju, lažete svaki dan, klepiću vas po ušima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Mural Ratku Mladiću ne prestaje da izaziva politilčke tenzije, sada već na relaciji predsednik Srbije – evropski poslanici. Pošto je devet evroparlamentaraca osudilo vlast i predsednika Aleksandra Vučića zbog čuvanja murala osuđenom ratnom zločincu, predsednik im odgovara – mrzite Srbiju, lažete svaki dan, klepiću vas opet po ušima.

Slika iz Beograda stigla je do Evropskog parlamenta. Devet poslanika poručuje – neprihvatljivo je da zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji rasporedi policiju kako bi zaštitila mural osuđenog ratnog zločinca.

Među potpisnicima saopštenja i Viola fon Kramon iz stranke Zeleni.

- Advertisement -

„Morate da se suočite sa prošlošću, da ljudi budu svesni šta se događalo tokom rata u Jugoslaviji, ali i tokom genocida u Srebrenici gde je gospodin Mladić bio glavni komandant. Ako želite da budete članica Evropske unije morate da razumete šta se dogodilo u prošlosti“, poručuje Fon Kramon.

Poslanicima koji pozivaju na suočavanje sa prošlošću stiže odgovor predsednika Srbije.FOTO: Društvene mrežeFOTO: Društvene mreže

„Bolje mi je da umrem ovog sekunda nego da budem ponizni potrčko nekog Picule, Viole fon Kramon i ostalih koji bukvalno nemaju drugi posao u životu nego da mrze Srbiju. I da lažu svakog dana. I sad treba da odgovarate svaki dan. E sad neću jedno mesec dana da odgovaram ništa, a onda ću opet negde tako da ih klepim po ušima kad budu lagali“, odgovara Vučić.

- Advertisement -

Fon Kramon misli da je dobro što je predsednik Srbije obratio posebnu pažnju na njihovo saopštenje.

„Možda ćemo u budućnosti razgovarati o prošlosti, o Srbiji u vreme raspada Jugoslavije, pa i o njegovoj, da kažemo, odgovornosti tada. Bila bih više nego srećna da razgovaram sa njim direktno o tome“, kaže ona.

Bila bi poslanica Fon Kramon zadovoljna i da je potpis na saopštenje o muralu stavio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju. Prema navodima Nove.rs, Vladimir Bilčik je to odbio.

U pisanoj izjavi za N1 kaže da je već nekoliko puta pozivao na odbacivanje veličanja ratnih zločinaca.

„Kao izvestilac EP za Srbiju, pozivam Srbiju i zemlje Zapadnog Balkana da nastave sa naporima za pomirenje i jačanje dobrosusedskih odnosa na svim nivoima, uključujući i pitanja u vezi sa prošlošću“, navodi Bilčik.Mural Ratka MladićaMural Ratka Mladića

Verovatnije je da uoči novih izbora, žele glasove onih kojima mural i skandiranje Ratku Mladiću ne smetaju.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti