20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

VUČIĆ BIO DOBAR U PODRUMU: Makron mu u pismu uputio intimne reči

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je danas čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, u kojoj je, između ostalog, ponovio podršku svoje zemlje dijalogu Beograda i Prištine, putu Srbije ka EU i izrazio nadu da će realizacija projekta beogradskog metroa privući i druga francuska ulaganja.

Makron čestitao Vučiću Dan državnosti i poručio da može da računa na njega 1Foto: EPA-EFE/BENOIT TESSIER

Makron je naveo da je prilikom posete Beogradu u julu 2019. godine video koliko je Francuska prisutna u srcima Srba, a da je tokom susreta sa Vučićem u februaru ove godine u Parizu bio srećan jer su potvrdili saglasnost i zajedničku volja za daljim produbljivanjem bilateralnih odnosa.

- Advertisement -

„Kao što smo razgovarali u Parizu, ostajem odlučan da podržim napore vezane za dijalog između Beograda i Prištine, uz podršku evropskog posredovanja, a u cilju zaključenja sveopšteg i konačnog sporazuma koji će doprineti stabilnosti celog regiona“, naveo je Makron a saopštila pres služba predsednika Srbije.

Makron je poručio Vučiću da bude uveren da je Francuska uz Srbiju, kako bi je podržala na putu reformi, a „posebno u oblasti vladavine prava u okviru obnovljene procedure pridruživanja koju ste prihvatili“ i koja je u interesu Srbije i njenih građana.

U saopštenju pres službe predsednika Srbije se navodi da je Makron na kraju pisma svojeručno dodao:

- Advertisement -

„Još jednom hvala za našu razmenu mišljenja. Možeš da računaš na mene i ja računam na tebe“.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti