VUČIĆ AMINOVAO: Palma odveo u Grčku 1.000 ljudi o našem trošku

Obavezno pročitajte

Nakon što je kraljevačko tužilaštvo izdalo saopštenje kako nema osnova za pokretanje istrage protiv koalicionog partnera SPS i SNS, Dragana Markovića Palme, koji je optužen za podvođenje maloletnica u Jagodini, lider Jedinstvene Srbije platio je boravak u Grčkoj za 1.000 poljoprivrednika iz 35 gradova i opština Srbije. Kako je saopštio, blagoslov za ovo putovanje je dao lično Aleksandar Vučić.

– Mi smo do sada poljoprivrednike vodili na jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova na svetu – u Pariz, nakon čega smo poljoprivrednicima u Jagodini podelili 440 junica i teladi, više puta smo poljoprivrednike vodili u Beč i Grčku. Cilj je da naši poljoprivrednici vide kako rade njihove kolege u Evropskoj uniji i da vide da tamo ne teče med i mleko – rekao je Palma, koji predvodi poljoprivrednike u Grčkoj, i dodao:

– Gospodin poljoprivredni proizvođač nema ni godišnji odmor, ni slobodne dane, ni regres ni bolovanje i zato smo odlučili da vodimo naše poljoprivrednike. Želim im koristan boravak u Grčkoj i da se svi zajedno vratimo pozitivni u mislima, a negativni na koronu.

- Advertisement -

Konvoj autobusa krenuo je sinoć sa parkinga Akva parka u Jagodini. 600 poljoprivrednika sa teritorije grada Jagodine i 400 iz drugih 35 gradova i opština će do 1. septembra boraviti u grčkoj regiji Pierija gde će obići jednog velikog proizvođača stočne hrane i više proizvođača povrća u staklenicima.

Ono što je interesantno, Palma je naveo kako je najveći deo kompletnog troška ovog putovanja plaćen sa računa Jedinstvene Srbije, od novca koji ova stranka dobija iz državnog budžeta kao parlamentarna stranka, a da su manji deo troškova platili donatori.

– Jedinstvena Srbija, koja je glavni donator putovanja, dobija mesečno određeni iznos iz budžeta kao parlamentarna stranka i mi smo hteli da na najdirektniji način vratimo te pare onima koji pune budžet Srbije – kazao je lider Jedinstvene Srbije, dodavši kako je saglasnost za ovo putovanje dao Aleksandar Vučić.

Međutim, nije rekao koliki su ukupni troškovi puta.

E, tu dolazimo do ključnih pitanja. Kolika su mesečna primanja iz budžeta Republike Jedinstvene Srbije, kad Palma može tako komotno da časti 1.000 poljoprivrednika usred sezone u Grčkoj da se baškare pet dana i obilaze tamošnje kolege i zašto je Vučić morao da daje blagoslov?Palma igra kolo u Paraliji, 2018. FOTO: PrintscreenPalma igra kolo u Paraliji, 2018. FOTO: Printscreen

Zanimljivo, da Vučić nije dao saglasnost, 1.000 srpskih poljoprivrednika ostalo bi uskraćeno da vidi kako u EU ne teče med i mleko. No, kako je poznato, naprednjački lider je mekanog srca i nije mogao da odbije Palmine želje.

Naravno, Palma zna ko je bio u kolima kad je nastradala jedna osoba, pa se pitamo da li je to razlog da Vučić velikodušno aminuje putešetvije.

– Ja mnogo više znam o njima. I ovih dana samo time sam se bavio. Ko je bio u kolima kad je nastradala jedna osoba, gde je bila glava toj jednoj osobi kad je nastradala jedna osoba i tako dalje. Neću sad sve da otkrijem, a i neću da pričam sad i ovo nije sad ja tebe plašim – ako ti kažeš za mene reći ću ja i za tebe – zapretio je Palma Vučiću u jeku afere „pedofilija“.

Sad, kada je stvar, makar privremeno, završena saopštenjem kraljevačkog tužilaštva, Palma može da nastavi po starom i da budžetskim novcem čašćava unaokolo. Svakako, sada još bahatije i osionije, kada zna da drži Vučića u šaci za „prljavštine“ koje zna o njemu. 

A naprednjačkom lideru ostaje da zarad mira u sopstvenoj kući, aminuje hirove svog koalicionog partnera i da ih finansira, naravno. Pogotovo što se bliže izbori, pa se mora pokazati kako država brine o poljoprivrednicima šaljući ih u Grčku na more, dok ih sistematski pljačka na raznorazne načine.

Podsetimo, zdrastveni radnici i privredno-politička delagacija Jagodine su u organizaciji Palme u aprilu putovali u egipatsko letovalište Hurgada, a avionski prevoz građani su tada platili 4,4 miliona dinara turističkoj agenciji Travelland iz Beograda. Deo delegacije tom prilikom bio je i estradni umetnik Radiša Trajković Đani. Potom je u maju Gradska uprava Jagodine raspisala javnu nabavku za uslugu autobuskog prevoza i osiguranja za 550 zdravstvenih radnika i članova privredno-političke delegacije grada Jagodine u Republiku Grčku, za početak juna ove godine.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu