Vučić: Ako su tačni navodi Lešnjaka, reč je o sistemskoj pljački

Obavezno pročitajte

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da nadležni organi reaguju na optužbe koje je izneo Lazar Lešnjak, kum predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća, „jer je u pitanju suviše teška i krupna stvar da bi bila zataškana“.

Rekao je da on uopšte ne sumnja da optužbe koje je Lešnjak izneo o Bastaću nisu istina.

- Advertisement -

„Nemam sumnje da to što je Lešnjak rekao nije istina. Ne kažem to da bih vršio bilo kakav pritisak“, rekao je Vučić za Pink.

Na pitanje da li će i dalje biti za Bastaća mesta u politici, Vučić je rekao da ne, jer – „ljudima uvek stane u podsvesti to što radite, koliko god da lažete“.

Komentarišući to što je Bastać naveo da neće na poligraf, Vučić je rekao da „detektor laži ne možete da prevarite i da ako hoće mogu da ga rade i Englezi, Rusi“.

Vučić je, kako je rekao, spreman da ide na poligraf i što se tiče oružja i svega ostalog.

Prema njegovim rečima, ako su tačni navodi Lešnjaka, reč je o „sistemskoj i sistematskoj pljački“.

„Ako ste za svaki objekat u Starom gradu uzeli novac za sebe i to traje godinama i onda vi pričate nekome o korupciji. Kako vas nije stid“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mnoge stvari zna, ali da zbog službene stvari o njima ne može da govori.

„Nervoza Aljbina Kurtija“

Vučić je izjavio i da je to što predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti „ne želi da vidi Srpsku listu, već svoje poslušnike“ odraz nervoze.

„To govori kako ste nervozni, da gubite tlo pod nogama, i to nije lose za nas. U teškoj smo situaciji, ali smo uspeli da se izdignemo, da se Srbija za pitanje Kosova više pita“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da nakon svih Kurtijevih izjava, „ne zna čak o čemu bi sa njim i razgovarao“.

Nezaposlenost pala na ispod 10 odsto

Predsednik Srbije kaže i da očekuje da narednih dana dobije zvanične podatke da je nezaposlenost u Srbiji opala na ispod deset odsto, te da je Srbija po tome na nivou Evropske unije.

„To je prvi put da se spustimo na jednocifren broj, ispod deset odsto. Za kratko vreme smo postigli nešto što će ući u udžbenike“, rekao je Vučić.

Rekao je i da je Srbije treći kvartal 2019. godine završila s preliminarnom procenom rasta od 4,7 odsto, što je medju prve „dve ili tri“ zemlje Evrope za treći kvartal ove godine.

„To znači da ćemo do kraja godine preći 3,6 odsto ukupne stope rasta za 2019. godinu“, rekao je Vučić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu