VRAĆANJE SLOBODE: I Norveška ukinula mere protiv korona virusa!

Obavezno pročitajte

Norveška će ukinuti većinu preostalih antikovid mera jer je malo verovatno da će stalni porast broja slučajeva koronavirusa ugroziti zdravstveni sistem, rekao je premijer Jonas Gar Store.

Norveška je u decembru ušla u delimično zaključavanje zbog borbe protiv omikron soja koji se brzo širi, ali većina tih mera više nije potrebna, saopštila je Vlada Norveške.“Čak i ako se mnogo više ljudi zarazi, manje je onih koji su hospitalizovani. Dobro smo zaštićeni vakcinama. To znači da možemo da ublažimo mnoge mere čak i kada stopa infekcija brzo raste„, naglasio je Store, prenosi Rojters.

Kako je precizirano, restoranima će ponovo biti dozvoljeno da služe alkohol posle 23 časa, rad od kuće više neće biti obavezan, a trenutno ograničenje od 10 posetilaca u privatnim kućama biće ukinuto. I dalje će se insistirati na osnovnim merama koje podrazumevaju najmanje metar odstojanja prilikom kontakta i nošenje maske za lice u zatvorenim prostorima, saopštila je Vlada. 

- Advertisement -

Najava norveške Vlade je usledila nakon sličnih odluka susedne Danske i drugih evropskih zemalja, među kojima su Velika Britanija, Irska i Holandija, koje su ublažile ili uklonile mere poslednjih nedelja, u pokušaju da se vrate normalnom društvenom funkcionisanju, navodi Rojters.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu