VOLODIMIR ZELENSKI: Rusko oružje u Belorusiji ukazuje na neuspeh sastanka Putina i Sija

Obavezno pročitajte

KIJEV – Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da namera Rusije da rasporedi nuklearno oružje u Belorusiji ukazuje na neuspešan sastanak predsednika Rusije i Kine Vladimira Putina i Si Đinpinga.

Zelenski je rekao da je cilj te odluke da pokaže neku vrstu kredibiliteta, koji je Rusija, kako je ocenio, pod vođstvom predsednika Vladimira Putina potpuno izgubila, prenosi Unian, javlja Tanjug.

- Advertisement -

Predsednik Ukrajine je ocenio da je Putinu bilo potrebno da pokaže neku „pobedu”, ali da to nije mogao da uradi na bojnom polju. Dodao je da je sada potpuno jasno kako će se završiti rat koji je započela Rusija.

„Problem je u tome što on (Putin) ne žali naš narod i ubija ga. Ali on ne broji svoje ljude. Ali to je već stvar Ruske Federacije”, rekao je Zelenski.

Dodao je da najava Moskve o razmeštanju ruskog nuklearnog oružja u Belorusiji ukazuje i na potpuni gubitak kredibiliteta beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka.

„Mislim da on više ne odlučuje o tome kakvo će oružje biti na njegovoj teritoriji”, rekao je Zelenski.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu