VOLODIMIR ZELENSKI: Prisiliti Rusiju na istinske mirovne pregovore

Obavezno pročitajte

KIJEV- Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je da je od vitalnog značaja da Rusija učestvuje u, kako je naveo, istinskim mirovnim pregovorima i naglasio da ova zemlja ima „destabilizujući uticaj”, po nizu pitanja uključujući i klimatske promene.

U video obraćanju u ponedeljak Zelenski je osudio „destabilizujući uticaj Rusije” u trenutku kada se svet suočava sa ratnom, energetskom i prehrambenom krizom i, kako je nazvao, uništavanjem međunarodnih odnosa kakve poznajemo, prenosi Rojters.

- Advertisement -

On je poručio i da klimatska agenda „stvarno trpi”, i da ne može da bude „stavljena na čekanje”, prenosi Tanjug.

„Dakle, svako ko je ozbiljan u vezi sa klimatskim planom mora takođe da bude ozbiljan u potrebi da se odmah zaustavi ruska agresija, povrati naš teritorijalni integritet i prisili Rusiju na istinske mirovne pregovore”, rekao je Zelenski.

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak izjavio je u ponedeljak da Kijev nikada nije odbio da pregovara sa Moskvom i da je spreman za razgovore sa budućim ruskim liderom, ali ne i sa Vladimirom Putinom.

„Vašington post” je tokom vikenda objavio da administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ohrabruje ukrajinsko rukovodstvo da signaliziraju otvorenost za razgovore, navodi Rojters.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu