21.7 C
Belgrade
subota, 25 juna, 2022

VOLODIMIR ZELENSKI: Pobeda će biti krvava, ali kraj će svakako biti u diplomatiji

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukrajina je nagovestila da je spremna da nastavi pregovore sa Rusijom, isključujući opciju prekida vatre ili ustupke Moskvi, a predsednik Volodimir Zelenski rekao je u subotu u intervjuu za „United News“ da će „razgovora između Ukrajine i Rusije nesumnjivo biti”.

„Zaista sam mislio da se rat može završiti dijalogom. Ali, nažalost, mislio sam da je ovo dijalog u odgovarajućem tajmingu, da će se sa ruskom stranom moći naći odgovori na mnoga pitanja i mnoge odluke. Stvarno sam tako mislio. A sada je to ‘hibrid’. Zato je rat tako težak, a pobeda će biti veoma teška. Biće krvava, biće u borbi, ali kraj će svakako biti u diplomatiji.“, rekao je Zelenski.

- Advertisement -

Kako je rekao Zelenski, Ukrajina želi sve nazad, a Ruska Federacija ne želi ništa da vrati, te je istakao da će zato kraj biti za pregovaračkim stolom.

„Želimo da se teritorije vrate i da se ovaj rat završi. Ali kako i kada će se to desiti zavisi od momenta razgovora sa Putinom. Mislim da će do razgovora Ukrajine i Rusije svakako doći. Ali ne znamo u kom formatu: sa ili bez posrednika, u širokom krugu ili u formatu bilateralnog razgovora“, poručio je Zelenski.

Viši savetnik Zelenskog Mihail Podoljak rekao je da Kijev neće prihvatiti bilo kakav sporazum sa Rusijom koji uključuje ustupanje teritorije. On je rekao da bi se ustupci vratili Ukrajini jer bi Rusija uzvratila jače nakon bilo kakvog prekida borbi.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti