VOLODIMIR ZELENSKI: Nemoguće je da Tramp nije video ko je Putin

Obavezno pročitajte

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je bio iznenađen koliko je bivši predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp nastavio da hvali ruskog kolegu Vladimira Putina, čak i nakon što je Moskva napala Ukrajinu. „Verujem da je imao dovoljno vremena, i više, da shvati ko je Putin“, rekao je Zelenski za Si-En-En u intervjuu emitovanom u nedelju.

Zelenski je rekao da je nemoguće da Tramp nije znao koliko je Putin suprotan vrednostima američkog naroda.

- Advertisement -

„Smatram da je Tramp bio na tako visokoj poziciji gde je nemoguće da ne prepozna da je Putin sušta suprotnost vrednostima njegovog naroda. Tramp je imao svu raspoloživu moć države – obaveštajce, podatke – kako bi stvorio psihološki profil“, dodao je Zelenski, preneo je Tanjug. Zelenski je rekao da je bio „iznenađen“ Trampovim ponašanjem posle početka napada na Ukrajinu. 

„Verovatno mu je trebalo da promoviše svoju domaću politiku kako bi pokazao da je spreman da pronađe razumevanje sa predsednikom Rusije“, dodao je ukrajinski predsednik. 
Takođe, rekao da je Ukrajina, u Trampovim očima, isuviše daleko. „Ipak, ovaj rat nema udaljenosti koje ne može da pokrije, ta

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vulin u BIA planira da oformi jedinicu za hapšenje: Podseća na vreme Miloševića i JSO

U Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) pod rukovodstvom Aleksandra Vulina, kako nezvanično saznaje NIN, planiraju da formiraju grupu za hapšenje. Kako piše...

Još priča na sličnu temu