15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

VOLODIMIR ZELENSKI: Ne damo komadić svoje istorije i zemlje! Pobedićemo Rusiju u ratu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ukrajina će pobediti u ratu sa Rusijom i neće ustupiti nijednu teritoriju, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obraćajući se povodom obeležavanja Dana pobede nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

„Na Dan pobede nad nacizmom borimo se za novu pobedu. Put do nje je težak, ali ne sumnjamo da ćemo pobediti”, naveo je Zelenski u pisanom obraćanju, prenosi agencija Rojters.

- Advertisement -

Ukrajinski lider je rekao da su Ukrajinci slobodan narod koji se mnogo puta u istoriji borio za odbranu svoje zemlje i imao svoj „svoj put”.

„Danas vodimo rat na ovom putu i nikome nećemo dati ni parče naše zemlje i nikome nećemo dati ni komadić naše istorije”, poručio je Zelenski, prenosi Tanjug.

Takođe je rekao da su ponosni na njihove pretke koji su zajedno sa drugim narodima u antihitlerovskoj koaliciji pobedili nacizam, istakavši da neće nikome dozvoliti da prisvoji „ovu pobedu”.

- Advertisement -

„Ne postoje okovi koji mogu da vežu naš slobodni duh. Nema okupatora koji može da pusti koren u našoj slobodnoj zemlji. Nema osvajača koji može da zavlada našim slobodnim narodom. Pre ili kasnije mi pobeđujemo”, dodao je Zelenski.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: