22.6 C
Belgrade
petak, 12 avgusta, 2022

Vojska Srbije postavila privremeni most na brdu Hisar

NAJČITANIJE

- Advertisement -

PROKUPLjE- Pripadnici inžinjerijskog bataljona iz sastava Kopnene vojske, postavili su most preko arheoloških iskopina na brdu Hisar u Prokuplju radi obezbeđenja uslova za nastavak radova na uređenju ove lokacije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Reč je o teškom mehanizovanom mostu, dužine 20 metara i nosivosti do 40 tona ukupnog opterećenja, kojim će moći da saobraćaju teške građevinske mašine angažovane na asfaltiranju saobraćajnica do ovog brda, na kom se nalaze ostaci srednjovekovne tvrđave, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Lokalna samouprava je radove na uređenju brda Hisar i restauraciju arheoloških i istorijskih znamenitosti započela pre tri godine uz podršku resornih ministarstava, a pomoć Vojske Srbije je bila ključna za nastavak radova budući da se na trasi nalaze vredna arheološka nalazišta i iskopine koje je trebalo premostiti.

Realizacija ove aktivnosti, kojom Vojska Srbije pruža podršku lokalnoj samoupravi, predstavljala je i odličnu priliku za dodatno osposobljavanje inžinjeraca za postavljanje teških mehanizovanih mostova, koji su namenjeni za savlađivanje suvih i vodenih prepreka do 40 metara širine, navedeno je u saopštenju.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti