-2.8 C
Belgrade
sreda, 19 januara, 2022

VOJSKA SRBIJE OD DANAS NA ULICAMA! Evo gde ćete moći da ih vidite

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani na obezbeđenju i kontroli javnih objekata na teritoriji Srbije, zatim obezbeđenju bolnica gde se vrši kontrola potencijalno zaraženih virusom korona i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, pripadnici VS biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti.

Na osnovu odluke o uvođenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Srbije koje je proglasio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović doneli su odluke i izdali naređenja iz svojih nadležnosti o angažovanju pripadnika VS na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije COVID-19.

- Advertisement -U saopštenju se navodi da prilikom izvršenja svih zadataka VS preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije COVID-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi.

„Vojska Srbije spremna je za izvršenje svih zadataka koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Republici Srbiji“, zaključuje se u saopštenju.

- Advertisement -
SourceInformer
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti