24.4 C
Belgrade
petak, 17 septembra, 2021

VOJSKA NASTAVLJA POBUNU: Generala Mojsilovića na disciplinsku i krivičnu odgovornost!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Izjavom da naredba o obaveznoj vakcinaciji pripadnika Vojske Srbije ostaje na snazi, general Mojsilović pokazao da ne poštuje državu Srbiju, pripadnike Vojske Srbije, ali i instituciju Zaštitnika građana, zbog čega mora biti pozvan na krivičnu i disciplinsku odgovornost. Vojni disciplinski sudovi imaju priliku da dokažu da su nezavisni i da Ustav i zakone svi mora da poštuju pa i generali.

Naredba o obaveznoj vakcinaciji u Vojsci Srbije je ništava, imajući u vidu nespornu činjenicu da je izdata suprotno Ustavu, od države Srbije potvrđenim međunarodnim ugovorima i zakonu, zbog čega niko po njoj nije dužan da postupa.

Vojska Srbije ima ozbiljnih problema sa odlivom kadra, do te mere da je ugrožena njena operativnost, a ovakvi i slični primeri kolektivnog mobingovanja upravo su jedan od motiva zbog kojih se profesionalni pripadnici naše vojske odlučuju da je napuste.

- Advertisement -

Izdavanjem neustavnog i nezakonitog naređenja o obaveznoj vakcinaciji, general Mojsilović je svim potčinjenima dao negativan lični primer i indirektno im poručio da su pravila i propisi mrtvo slovo na papiru, da ne znače ništa i da ih svako poput njega može grubo kršiti.

Vojni sindikat Srbije, još jednom poziva pripadnike Vojske Srbije da sami donesu odluku o vakcinaciji i da se vakcinišu, a onima koji čvrsto ostaju pri stavu da iz ličnih razloga i uverenja ne žele da prime vakcinu, da se ne obaziru na neustavno naređenje generala Mojsilovića i da jednostavno ne daju saglasnost za vakcinaciju. Svakom svom članu koji zbog odbijanja da bude prisilno vakcinisan pretrpi mobing, diskriminaciju ili neku drugu vrstu štete, Vojni sindikat Srbije pružiće pravnu pomoć i zaštitu.

Od Predsednika Republike kao komandanta Vojske Srbije, ovom prilikom tražimo da neustavnu i nezakonitu naredbu o prisilnoj vakcinaciji zaposlenih u Vojsci Srbije povuče iz pravnog prometa i da se stavi u zaštitu Ustava i osnovnih ljudskih prava pripadnika Vojske Srbije.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti