TEROR NAD SRPSKIM VOJNICIMA: Prete nam i pritiskaju da se vakcinišemo

0
1303

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da je dobio pritužbe jednog broja pripadnika oružanih snaga koji tvrde da ih komandanti njihovih jedinica pritiskaju da se vakcinišu protiv korona virusa a da, onima koji to ne žele, prete pozivanjem na disciplinsku odgovornost.

„Neki komandanti potčinjenje naredbodavno uslovljavaju da prime vakcinu pozivajući se na Pravilo službe VS. Ustav Srbije je najviši pravni akt u hijerarhiji pravnih akata i nikakav podzakonski akt kakav je pravilo ne može uskraćivati ili umanjivati prava koja neposredno jemči Ustav“, naveo je sindikat.

VAKCINI

Taj sindikat je naveo da je odluka da se primi vakcina protiv korona virusa na slobodnoj volji svakog pripadnika vojske i da svako od njih ima pravo da bude upoznat sa sastavom vakcine i kontraindikacijama koje mogu da uslede.

„Ne treba zanemariti činjenicu da je vakcina jedna od najvećih dostignuća civilizacije i medicine u zaštiti od bolesti ali isto tako, isključivo je na ličnoj volji i savesti pojedinca odluka o tome da li će se vakcinisati ili ne i zbog toga niko ne može trpeti nikakve sankcije“, dodaje sindikat.

Ostavite komentar