„Vojni vrh je kriv za pad helikoptera 2015.“!

Obavezno pročitajte

Za pad helikoptera kod Surčina 2015. nije kriva posada već vojni vrh – tvrdi penzionisani vazduhoplovni zastavnik Saša Jovanović. On „odgovorno tvrdi“ da nijedan član posade helikoptera koji se 2015. godine srušio nedaleko od aerodroma nije kriv, već oni koji vode vojsku, koji su, kako kaže, iskoristili i žrtvovali te ljude.

– Nije patriotizam kada pokušate zbog tog slučaja da se slikate i da sebe promovište kao političara. patriotizam je kada se posle ovakvog događaja vi, kao najodgovorniji kome je pala ideja da poleti helikopter – izađete pred kamere i kažete – ja sam odgovoran. Nije patriotizam kada pobegnete u tišinu i mrak politike i čekate novu funkciju, a da se sve zaborav. Patriotizam nije kada kažete „ne dam ove ministre“, nego je patriotizam kada prvi vi te ministre kaznite i pošaljete pred sud – dodao je sagovornik N1.

- Advertisement -

Režimski mediji i pad helikoptera FOTO: TviterRežimski mediji i pad helikoptera FOTO: Tviter

Helikopter se srušio 13. marta, 2015. u širem rejonu aerodroma „Nikola Tesla“ u Surčinu, na povratku iz Raške odakle je prevozio životno ugroženu bebu iz Novog Pazara. Mediji su tada javljali da je sleteo, ali helikoptera na aerodromu nije bilo. Pisali su da je beba dovezena i da je tadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar čeka. Tu sliku ipak nismo videli. Helikopter je pao kod Surčina i niko nije preživeo.

Te noći poginuli su u transportnom helikopteru Mi-17 pilot major Omer Mehić, pilot kapetan Milovan Đukarić, zastavnik Nebojša Drajić, mehaničar letač Ivan Miladinović, lekar Dževad Ljajić, anesteziolog Miroslav Veselinović i beba iz porodice Ademović od nekoliko dana, koju su pokušali da spasu. Ni osam godina kasnije niko nije odgovarao za tu nesreću.

U 12 časova na Ledinama, na mestu pada helikoptera, godišnjicu će obeležiti kolege, prijatelji i rodbina stradalih

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu