VLAST GA SE PLAŠI: Belivuk može dobiti i doživotnu robiju

Obavezno pročitajte

Veljko Belivuk i Marko Miljković se, između ostalog, sumnjiče za tri teška ubistva, a zatvorska kazna koju mogu da dobiju za likvidacije je od 10 godina do doživotne. Tim povodom, pričali smo sa advokatom Predragom Savićem, koji jeobjasnio u kom slučaju pomenuti mogu da dobiju doživotnu kaznu.

“Doživotni zatvor mogu da dobiju u slučaju da se dokaže da su ubistva počinjena svirepo. Doživotnu mogu da dobiju i ako su ubili više lica. Ovakva kazna se izriče za dela izvršena od 1. decembra 2019. godine”, rekao je Predrag Savić i objasnio u kojim još slučajevima se izriče najteža kazna: “Ako neko ubije nosioce državne vlasti. Tipa, ako neko ubije sudiju, tužioca.”

BELIVUK

On ističe da se nada da će nadležni ovog puta da urade sve kako treba i do kraja.

- Advertisement -

“Nadam se da su prvo prikupili sve dokaze, pa onda hapsili. Suđenja za organizovani kriminal su jako teška i traju dugo. Biće loše da posle svega ovoga bude ponovo mesta za ovakve mafijaške organizacije. Ako se tako nešto dogodi, onda definitivno nešto nije uredu u samom vrhu službi koje bi trebalo da se bore protiv kriminalaca. Nadam se da neće biti propusta u istrazi”, kaže Predrag Savić.

Advokat Predrag Savić o Belivuku, Foto:Medija centar Beograd

Ističe da ovakve kriminalne grupe imaju veze u policiji, pravosuđu… i da je veoma teško “isterati sve do kraja”.

“Takve grupe udaraju na sam vrh države, hoće da preuzmu vlast. Kupuju svuda saradnike i često hoće da uspostave svoju vlast i svoja pravila. Žele da zaštite svoju moć jer je tu je reč o ogromnom novcu”, kaže on.

Savić je potom uporedio Belivuka i ekipu sa “zemunskim” klanom i naveo da između te dve grupe postoji samo jedna razlika.

“U vreme “zemunskog” klana nije bilo Specijalnih sudova, niti organa koji se bave protiv organizovanog kriminala. Srbija je tada bila u veoma teškoj situaciji. Danas imamo sve institucije koje se bore protiv organizovanog kriminala”, priča Savić.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

PANIKA NA PODGORIČKOM AERODROMU.

Danas se na podgoričkom aerodromu odigrala scena koja može parirati gotovo svim holivudskim akcionim hit filmovima. Naime, pilot poljske...

Još priča na sličnu temu