2.8 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

VLAST GA SE PLAŠI: Belivuk može dobiti i doživotnu robiju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Veljko Belivuk i Marko Miljković se, između ostalog, sumnjiče za tri teška ubistva, a zatvorska kazna koju mogu da dobiju za likvidacije je od 10 godina do doživotne. Tim povodom, pričali smo sa advokatom Predragom Savićem, koji jeobjasnio u kom slučaju pomenuti mogu da dobiju doživotnu kaznu.

“Doživotni zatvor mogu da dobiju u slučaju da se dokaže da su ubistva počinjena svirepo. Doživotnu mogu da dobiju i ako su ubili više lica. Ovakva kazna se izriče za dela izvršena od 1. decembra 2019. godine”, rekao je Predrag Savić i objasnio u kojim još slučajevima se izriče najteža kazna: “Ako neko ubije nosioce državne vlasti. Tipa, ako neko ubije sudiju, tužioca.”

BELIVUK

On ističe da se nada da će nadležni ovog puta da urade sve kako treba i do kraja.

- Advertisement -

“Nadam se da su prvo prikupili sve dokaze, pa onda hapsili. Suđenja za organizovani kriminal su jako teška i traju dugo. Biće loše da posle svega ovoga bude ponovo mesta za ovakve mafijaške organizacije. Ako se tako nešto dogodi, onda definitivno nešto nije uredu u samom vrhu službi koje bi trebalo da se bore protiv kriminalaca. Nadam se da neće biti propusta u istrazi”, kaže Predrag Savić.

Advokat Predrag Savić o Belivuku, Foto:Medija centar Beograd

Ističe da ovakve kriminalne grupe imaju veze u policiji, pravosuđu… i da je veoma teško “isterati sve do kraja”.

“Takve grupe udaraju na sam vrh države, hoće da preuzmu vlast. Kupuju svuda saradnike i često hoće da uspostave svoju vlast i svoja pravila. Žele da zaštite svoju moć jer je tu je reč o ogromnom novcu”, kaže on.

- Advertisement -

Savić je potom uporedio Belivuka i ekipu sa “zemunskim” klanom i naveo da između te dve grupe postoji samo jedna razlika.

“U vreme “zemunskog” klana nije bilo Specijalnih sudova, niti organa koji se bave protiv organizovanog kriminala. Srbija je tada bila u veoma teškoj situaciji. Danas imamo sve institucije koje se bore protiv organizovanog kriminala”, priča Savić.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti