VLADIMIR PUTIN: Ubistvo Darje Dugine je podli i surovi zločin

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Ruski predsednik Vladimir Putin uputio je telegram saučešća porodici ruske novinarke Darje Dugine, u kojem je njeno ubistvo nazvao „podlim i surovim zločinom”.

„Podli, surov zločin prekinuo je život Darje Dugine, pametne, talentovane osobe sa pravim ruskim srcem: ljubaznim, punim ljubavi, saosećajnim i otvorenim”, naveo je Putin.

- Advertisement -

On je ocenio da je Dugina kao novinarka, naučnica, filozof i ratni dopisnik, pošteno služila svom narodu i otadžbini i „svojim delima dokazala šta znači biti ruski patriota”, navodi se u telegramu saučešća, koji je objavio Kremlj na svom nalogu na Telegramu, javlja Tass a prenosi Tanjug.

Darja Dugina, politikolog i novinarka, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je u subotu uveče kod sela Boljšije Vjazemi u Moskvskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) ranije danas je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine i optužila ukrajinske specijalne službe da stoje iza njega.

FSB je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine, uz tvrdnju da ga je počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine zajedno sa kćerkom.

Aleksandar Dugin: Ubistvo Darje teroristički napad nacističkog ukrajinskog režima

MOSKVA – Uticajni ruski filozof Aleksandar Dugin nazvao je danas ubistvo ćerke Darje „terorističkim napadom koji je izvršio nacistički ukrajinski režim”.

Dugin, koji se danas prvi put oglasio nakon ubistva njegove ćerke, rekao je da su je neprijatelji Rusije podlo, tajno ubili, a da Darja nikada nije pozivala na nasilje i rat, prenela je agencija RIA Novosti.

„Kao što svi znate, kao rezultat terorističkog napada koji je izvršio nacistički ukrajinski režim, moja ćerka Darija Dugina je brutalno ubijena eksplozijom pred mojim očima. Bila je lepa pravoslavna devojka, patriota, vojni dopisnik, stručnjak za centralne kanale i filozof. Njeni govori i izveštavanje su uvek bili duboki, utemeljeni i uzdržani. Nikada nije pozivala na nasilje i rat. Bila je zvezda u usponu, na početku svog puta. Neprijatelji Rusije su je podlo, kradomice ubili”, navodi se u Duginovoj poruci na Telegramu, prenosi Tanjug.

Politikolog i novinarka Darja Dugina, poginula je u subotu uveče u Moskovskoj oblasti, kada je aktivirana eksplozivna naprava koja je podmetnuta u njeno vozilo.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) ranije danas je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine i optužila ukrajinske specijalne službe da stoje iza njega.

FSB je saopštila da je rasvetlila ubistvo Dugine, uz tvrdnju da ga je počinila državljanka Ukrajine Natalija Vovk, koja je u Rusiju doputovala 23. jula 2022. godine zajedno sa ćerkom.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu