15.7 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

VLADIMIR PUTIN: Ruska vojska ispunjava sve zadatke, Donbas oslobađa korak po korak

NAJČITANIJE

- Advertisement -

„Naša dužnost prema sećanju na milione žrtava Drugog svetskog rata je da oštro reagujemo na pokušaje falsifikovanja istorije, da se suprotstavimo širenju. bilo kakvog oblika neonacizma, rusofobije i rasizma“, kaže ruski predsednik.

Ruska vojska jasno ispunjava sve zadatke, korak po korak oslobađajući zemlju Donbasa, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.„Danas, u toku specijalne vojne operacije, naši vojnici, zajedno sa borcima Donbasa , časno ispunjavaju svoju dužnost, boreći se za Rusiju, za miran život u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici.

- Advertisement -

Oni jasno ispunjavaju sve postavljene zadatke. , korak po korak oslobađajte zemlju Donbasa“, rekao je Putin na otvaranju vojno-tehničkog foruma „Armija 2022“ u parku „Patriot”, prenosi RIA Novosti.„Ruski narod je ponosan na svoju vojsku i mornaricu, istakao je ruski predsednik„Naš narod je ponosan na svoju vojsku i mornaricu, na profesionalizam i hrabrost svojih branilaca. U svakom trenutku pouzdano su čuvali suverenitet i bezbednost Otadžbine, donosili slobodu drugim narodima“, dodao je Putin.

Vladimir Putin najavio je potrebu da se oštro odgovori na pokušaje falsifikovanja istorije Drugog svetskog rata, manifestacije neonacizma, rusofobije i rasizma.„Ne treba zaboraviti pouke strašne tragedije do koje je nacizam doveo čovečanstvo u 20. veku. Naša dužnost prema sećanju na milione žrtava Drugog svetskog rata je da oštro reagujemo na pokušaje falsifikovanja istorije, da se suprotstavimo širenju. bilo kakvog oblika neonacizma, rusofobije i rasizma“, rekao je ruski predsednik.

Predsednik Putin je rekao da Rusija iskreno ceni čvrste veze s državama Latinske Amerike, Azije i Afrike i spremna je da ponudi saveznicima i partnerima najsavremenije vidove naoružanja.Prema njegovim rečima, skoro sve vrste ruskog naoružanja koje se nudi za izvoz više puta su primenjivane u stvarnim borbenim dejstvima.

- Advertisement -

„Rusija iskreno ceni istorijski čvrste, prijateljske veze s državama Latinske Amerike, Azije i Afrike, zasnovane na poverenju. Spremna je da ponudi saveznicima i partnerima najsavremenije vidove naoružanja, od streljačkog oružja do oklopne tehnike i artiljerije, borbene avijacije i bespilotnih letelica“, rekao je Putin.

On je takođe zahvalio ruskim proizvođačima oružja na radu za dobrobit zemlje, „za pobedu, tehnološki i industrijski razvoj“ Rusije.Ruski lider dodao je da se Rusija zalaže za najširi sveobuhvatni razvoj vojno-tehničke saradnje, što je posebno važno u uslovima formiranja multipolarnog sveta.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti