16.5 C
Belgrade
utorak, 27 septembra, 2022

VLADIMIR PUTIN: Prešli ste sve granice, NATO već sprovodi operacije prema teritoriji Rusije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA – Zapadne elite nastoje da potisnu druge centre moći, u pokušaju da zadrže svoju dominaciju, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin u televizijskom obraćanju naciji, prenosi TAS S.

On je saopštio i da se ruski vojnici u Ukrajini bore protiv kolektivne zapadne ratne mašinerije, a da NATO sprovodi svoje operacije i prema teritoriji Rusije, navodi ruska agencija.

- Advertisement -

„NATO sprovodi izviđanje u realnom vremenu širom južne Rusije koristeći najsavremenije sisteme, mlazne avione, plovila, satelite i strateške dronove”, rekao je Putin.

On je poručio i da je „Zapad u svojoj antiruskoj politici prešao sve granice, jer se teroristički napadi zapadnim oružjem vrše na pogranične regione Rusije”.

„Neki neodgovorni političari na Zapadu ne govore samo o planovima za snabdevanje Ukrajine oružjem za napade velikog dometa, sistemima koji će joj omogućiti da pogodi Krim i druge regione Rusije. Takvi teroristički udari, uključujući i one sa zapadnim oružjem, na pogranične zajednice Belgorodske i Kurske oblasti već se dešavaju”, rekao je Putin.

- Advertisement -

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu objavio je danas da će Rusija odmah početi s mobilizacijom 300.000 rezervista.

Ruski državljani koji budu regrutovani u okviru delimične mobilizacije proći će dodatnu obuku, rekao je ruski predsednik.

On je ukazao da cilj specijalne vojne operacije u Ukrajini, a to je oslobađanje cele teritoriju Donbasa, ostaje nepromenjen i da je odluka o njenom sprovođenju bila jedina moguća.

„Rusija ne može da prepusti svoj narod u Ukrajini na milost i nemilost koljačima”, izjavio je Putin tokom specijalnog televizijskog obraćanja.

Predsednik Rusije podržao je danas najavljene referendume u četiri ukrajinske oblasti i optužio zapadne zemlje da nisu bile zadovoljne mirnim rešenjem za ukrajinski sukob i da je zato Kijevu naređeno da prekine pregovore.

Putin je u televizijskom obraćanju javnosti rekao da će Moskva podržati odluku koju na referendumima budu doneli građani Donbasa, Zaporoške i Hersonske oblasti.

Predstavnici proruskih vlasti u samoproglašenim DNR i LNR u Donbasu na istoku Ukrajine najavili su da će na tim teritorijama biti organizovan referendum o ujedinjenju sa Rusijom od 23. do 27. septembra.

Referendumi o pridruživanju Rusiji u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti biće organizovani u istom terminu.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti