28.4 C
Belgrade
utorak, 28 juna, 2022

VLADIMIR PUTIN: Preduzećemo mere zbog širenja NATO

NAJČITANIJE

- Advertisement -

MOSKVA – Moskva će preduzeti mere kao odgovor na širenje vojne infrastrukture NATO na teritoriju Finske i Švedske, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

„Širenje vojne infrastrukture na tu teritoriju (Finske i Švedske) nesumnjivo će pokrenuti našu kontrareakciju”, rekao je Putin na samitu država članica Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO) u Kremlju, preneo je TAS S.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima, reakcija će zavisiti od prirode pretnji.

„Pored ove beskrajne ekspanzionisticke politike, Severnoatlantska alijansa, takođe, izlazi iz okvira svoje geografske odrednice, van okvira evroatlantskog regiona i nastoji da se sve aktivnije uključi u međunarodna pitanja i kontroliše međunarodnu situaciju sa stanovišta bezbednosti i utiče na njih u drugim regionima sveta i to ne na najbolji način”, naglasio je ruski predsednik, prenosi Tanjug.

On je naveo da će to nesumnjivo zahtevati dodatnu pažnju Rusije.

- Advertisement -

Širenje NATO na Finsku i Švedsku ne predstavlja direktnu pretnju za Moskvu, jer Rusija nema problema sa tim zemljama, istakao je Putin.

„Što se tiče proširenja (NATO), posebno prijemom novih članica, Finske i Švedske, Rusija nema problema sa tim državama”, kazao je Putin.

Zato ekspanzija NATO prijemom te dve zemlje ne stvara neposrednu opasnost za Rusiju, precizirao je on.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti