17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

VLADIMIR PUTIN PORUČIO SVOM NARODU: Rusija je moćna i nezavisna svetska sila koja vodi svoju politiku

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se svim građanima Rusije povodom Dana državne zastave i poručio da će njegova zemlja na svetskoj sceni voditi samo onu politiku koja odgovara njenim osnovnim interesima.

„Rusija je moćna, nezavisna svetska sila. Čvrsti smo u sprovođenju onih politika u međunarodnoj areni koje odgovaraju osnovnim interesima domovine“, rekao je.

- Advertisement -

Putin je istakao da je ruska zastava ostala simbol Rusije u najtežim vremenima – pod Petrom Velikim, kada se Rusko Carstvo tek formiralo, na ratištima Prvog svetskog rata i usred dramatične promene kontradiktornih, tegobnih devedesetih.

„Državna zastava simbolizuje odanost našim tradicionalnim vrednostima od kojih nikada nećemo odstupiti – istini i pravdi, solidarnosti i milosrđu, poštovanju vekovne, neprekinute istorije Rusije, postignućima i pobedama naših predaka, koji su nam ostali u nasleđu, štićenju domovine i nedopuštanju spoljnog diktata i hegemonije“, poručio je Putin.

Zato je želja da se živi po sopstvenoj volji, da se izabere sopstveni put i da se njime ide, postala deo genetskog koda naroda Rusije, istakao je.

- Advertisement -

Prema Putinu, ruska zastava služi odgajanju mlađih generacija u vrednostima patriotizma, građanstva i odgovornosti za budućnost domovine.

Putin je izrazio uverenje da će ruska zastava zauvek ostati svetinja za sve generacije, nadahnuti ih na ratni podvig, radna postignuća, na osvajanje novih visina u nauci, kulturi i sportu i da će buditi osećaj ponosa na domovinu, prenosi RIA novosti.Tagovi

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti