VLADIMIR PUTIN PODSETIO: Što je Rusu dobro, za Nemca je smrt

Obavezno pročitajte

Ruski predsednik Vladimir Putin našalio se povodom toga kako u Rusiji i Nemačkoj zovu bubašvabe i podsetio na šalu: „ono što je dobro za Rusa, to je smrt za Nemca“.

Ruski lider je istakao da i dalje ima mnogo prijatelja u Nemačkoj.

- Advertisement -

„Stalno se međusobno šalimo“, dodao je Putin na kongresu Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika.

On je rekao da se nada da njegove reči u tom pogledu neće zvučati uvredljivo za nemačke partnere.

„Mi smo susedi. Bubašvabe zovemo „Prusi“ – oni su veliki, crveni, dok ih u Nemačkoj zovu „Russen“ – Rusima. Susedi se uvek međusobno šale. Poznata je šala: ono što je dobro za Rusa, to je smrt za Nemca“, rekao je ruski lider.

Podsetimo se da u Rusiji nije bilo crvenih bubašvaba do sredine 18. veka, samo crnih. Međutim, posle Sedmogodišnjeg rata (1756-1763), u kome se naša zemlja borila sa Pruskom, na njenu teritoriju u selima i gradovima došlo je do najezde „crvenih buba”. Verovalo se da ruski vojnici donose insekte u svojim rančevima, u džepovima, gde su mogle da se nalaze mrvice njihovih skromnih obroka i u drugim skrivenim mestima. Pored Rusije, crvene bubašvabe i u Francuskoj se nazivaju „Prusima“.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu