VLADIMIR PUTIN: Međuetnički sklad je temelj ruske državnosti, Rusija mora da jača iznutra

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Međuetnički sklad je ključni temelj ruske državnosti, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin. „Najvažnije je da jačamo iznutra, da jačamo svoju državnost, temelj naše otadžbine i naše budućnosti. Taj temelj je međunacionalna harmonija”, rekao je ruski predsednik na sastanku Saveta za međunacionalne odnose, prenosi Tas. On je ocenio da će protivnici Rusije nastaviti da unapređuju svoje metode uticaja, uključujući i one preko svojih agenata, i da se to mora imati na umu.

„Moramo imati na umu da agenti protivnika Rusije postoje, i da će ih i dalje koristiti za svoje ciljeve. Oni će ih koristiti u svojoj borbi protiv Rusije. I ova borba će se nastaviti, bez ikakve sumnje. Naši geopolitički protivnici to rade vekovima, rade sada i sigurno će to činiti i u budućnosti”, naglasio je Putin. On je istakao da ne prestaju napadi na rusku kulturu i duhovne vrednosti, kao ni pokušaji da se „zabije klin” u bratstvo naroda koji žive u Rusiji.

- Advertisement -

„Naši protivnici smatraju da je multinacionalnost Rusije njena slaba tačka i čine sve da nas podele”, kazao je ruski lider. On je rekao da su pozivi da se Rusija podeli na desetine malih država povezani sa sebičnim interesima. „Govore da je Rusiju potrebno podeliti na desetine malih država. Jasno je zašto. Kako bi ih kasnije potčinili svojoj volji, eksploatisali, koristili za svoje sebične interese. Oni nemaju druge ciljeve”, ocenio je ruski lider. On je istakao da se vrši agresivan spoljni pritisak na Rusiju, na celo rusko društvo. „Vidimo kakav se agresivan spoljni pritisak sada vrši na Rusiju, na sve naše društvo. Protiv nas je usmeren gotovo ceo arsenal: ekonomski, vojni, politički, informacioni. Pokrenuta je najsnažnija antiruska propaganda”, kazao je Putin u Pjatigorsku, gde učestvuje na sednici Saveta za međunacionalne odnose.

„Naši protivnici smatraju da je multinacionalnost Rusije njena slaba tačka i čine sve da nas podele. Oni organizuju provokacije unutar nacionalnih zajednica. Navodno u ime ruskih naroda, osnivaju različita društvena i politička udruženja koja predstavljaju samo njih i provokatore poput njih. Drsko govore o potrebi takozvane dekolonizacije Rusije”, kazao je Putin, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Razvojni put Dijane Hrkalović: Od državne sekretarke do „Vile na skaju“

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Dijana Hrkalović, koristila je telefon sa 'skaj' aplikacijom skrivajući se iza nadimaka...

Još priča na sličnu temu