VLADIMIR PUTIN: Kijev i Zapad pokušavaju da unište sve rusko – ali takva politika nema budućnost

Obavezno pročitajte

Kijevski režim i njegovi zapadni gospodari pokušavaju da unište sve rusko, ali da takva politika nema budućnost, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

Na sastanku sa članovima Vlade Putin je govorio o integraciji novih regiona (DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti) u zajednički ruski kulturni prostor.

- Advertisement -

„Stanovnici tih regiona nikada nisu ni napuštali taj prostor. Oni pažljivo neguju maternji jezik kao i živo interesovanje za veliku rusku književnost. Znam da vode dela naših istaknutih sunarodnika. I to se dešava uprkos svim pokušajima aktuelnih ukrajinskih vlasti da zabrane knjige ruskih klasika, savremenika, da ih povuku iz prodaje, iz biblioteka ili još gore – da ih unište, kako oni i njihovi zapadni gospodari maštaju da urade sa svim ili sa svima koji misle, govore ili čitaju na ruskom jeziku“, rekao je ruski lider.

Međutim, kako je dodao, za takvu politiku nikada nije bilo niti će biti budućnosti.

Putin je poručio da obrazovnim ustanovama u novim regionima treba obezbediti sve neophodne knjige i udžbenike.

„U novoj školskoj godini đaci treba da imaju sve potrebne knjige i udžbenike. I, naravno, stanovnici Donbasa i Novorusije treba da imaju pristup onlajn resursima sa elektronskim i audio knjigama“, istakao je ruski lider.

Takođe je dodao da fondove biblioteka u novim regionima, koji nisu obnavljani u poslednjih 30 godina, treba popuniti knjigama ruskih i stranih klasika.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu