VLADIMIR PUTIN: Jedini cilj Zapada je podela Rusije na male delove

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su planovi Zapada da podeli Rusiju dokumentovani i ocenio da je to postao jedini cilj Zapada. Putin je u intervjuu za TV Rusija 1 rekao da je Zapad umesto jedinstvenog ruskog naroda želeo da stvori „Moskovljane, Uralce i tako dalje” i da takvi planovi postoje na papiru, prenosi RIA Novosti.

„Samo što smo mi, u uslovima izgradnje odnosa, pokušali da iz, takoreći, partnerskih razloga, ne pričamo o tome. Ali sve je tu, sve je napisano, sve je na papiru”, rekao je Putin, javlja Tanjug.

- Advertisement -

Prema njegovoj oceni, Zapad želi da podeli Rusiju na različite entitete kako bi ih stavio pod svoju kontrolu.

„Onda će nas, možda, primiti u takozvanu porodicu civilizovanih naroda, ali samo posebno, svaki deo posebno”, smatra Putin.

Istakao je da je Rusija primorana da se vrati razmatranju pitanja o nuklearnom potencijalu Velike Britanije i Francuske, jer je NATO, kako je ocenio, pokazao da predstavlja vojni, a ne politički blok.

Na pitanje šta posle suspenzije učešća Rusije u sporazumu START SAD treba da razumeju, Putin je odgovorio da je njihova stvar šta razumeju a šta ne, a da Rusija shvata šta treba da radi.

„A moramo da čuvamo našu zemlju, obezbedimo bezbednost, stratešku stabilnost”, rekao je predsednik Rusije.

Naveo je da ne može da zamisli da američka vojska vrši inspekciju ruskih nuklearnih objekata dok Vašington podržava režim u Kijevu. Prema njegovoj oceni, zemlje NATO-a su, doduše indirektno, saučesnici u, kako je naveo, „zločinima” kijevskog režima.

„Povrh svega, kada danas rade ovo što rade u Ukrajini, jednostavno ne mogu da zamislim da američki vojnici šetaju po našim nuklearnim objektima. To je prosto smešno”, rekao je Putin.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Dragan J. Vučićević zapretio štrajkom glađu ako ode u zatvor

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, da...

Još priča na sličnu temu