VLADIMIR PUTIN: Dugo su nas vukli za nos i obmanjivali, ne sumnjam u pobedu u Ukrajini

Obavezno pročitajte

Rusija je učinila sve da se situacija u na istoku Ukrajine u Donbasu normalizuje mirnim putem, ali to nije bilo moguće, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i ukazao da Rusija nije mogla da ne reaguje na događaje koji su se desili u Ukrajini 2014. godine, između ostalog na istrebljivanje stanovništva koje govori ruski jezik. On je ranije danas izjavio da ne sumnja u rusku pobedu u Ukrajini.

Putin je kazao da je Rusija dugo trpela i pokušavala da se dogovori, ali se ispostavilo da su je „vukli nas za nos i obmanjivali“.

„Nije prvi put da nam se tako nešto dešava, ali smo ipak učinili sve kako bi se situacija normalizovala mirnim putem, da bi sada postalo očigledno da je tako nešto, po definiciji, bilo nemoguće“, rekao je Putin tokom susreta sa veteranima Drugog svetskog rata povodom 80. godišnjice od probijanja blokade Lenjingrada, prenosi Sputnjik.

Neprijatelj se spremao da sukob pretvori u opasnu, goreću fazu, istakao je Putin i dodao da Rusiji nije preostalo ništa drugo nego da uradi ovo što sada radi.

Prema Putinovim rečima, sve što Rusija radi, uključujući operaciju u Ukrajini, je „pokušaj da se zaustavi sukob i zaštiti svoj narod koji živi u Donbasu“.

„To su naše istorijske teritorije“, kazao je Putin i dodao da borbena dejstva na istoku Ukrajine ne prestaju od 2014. godine i da su sve aktivnosti Rusije, uključujući specijalnu operaciju, usmerene na to da se prekine rat.

„Sveobuhvatna borbena dejstva u Donbasu traju od 2014. godine uz primenu teškog naoružanja, artiljerije, tenkova i avijacije, a smisao naše specijalne operacije je da se prekine taj rat i da zaštitimo naš narod koji tamo živi“, rekao je Putin.

Putin je u sredu obišao i fabriku oružja i tom prilikom je rekao da ne sumnja u rusku pobedu u Ukrajini.

Pobeda je „sigurna, u to nimalo ne sumnjam“, rekao je ruski predsednik. Prema njegovim rečima, Rusiji bi moglo da pomogne „jedinstvo ruskog naroda, odvažnost i junaštvo naših vojnika (…) i, naravno, rad našeg vojno-industrijskog sektora“.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu