VLADIMIR ORLIĆ: Zapad pominje obaveze koje se moraju ispuniti, a idu u korist Srbije

Obavezno pročitajte

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da su jasni stavovi Francuske, Nemačke i Sjedinjenih Država kada je reč o Kosovu, ali i te države sada govore da postoje obaveze koje se moraju ispuniti, a idu u korist Srbije.

Orlić je za TV Prva rekao da te države nisu na strani Srbije kada je reč o Kosovu, koje Beograd smatra delom svoje teritorije.

- Advertisement -

U nemogućim uslovima morate da se borite za nešto važno, ali i od njih čujemo da postoje neke obaveze koje idu u korist srpskog naroda, rekao je Orlić aludirajući na Zajednicu srpskih opština (ZSO).

Mora ZSO da se uspostavi, da se to uradi da možemo dalje. Mi nemamo luksuz da možemo da ne razgovaramo, rekao je Orlić, koji dodaje da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu „boriti za interes naroda i zemlje“.

Orlić je ocenio da je kosovski premijer Aljbin Kurti „ekstremista“ koji nikakav rezon ne pokazuje, niti se ponaša razumno i racionalno.

Prema njegovim rečima, crvene linije Srbije su formiranje ZSO, ali i protivljenje članstvu Kosova u Ujedinjenim nacijama i nepriznavanje nezavisnosti.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu