VLADIKA JOANIKIJE: Hvala narodu na podršci, žao mi je prebijene dece

0
132

Vladika Joanikije pušten

Hiljade Nikšićana na veličanstven način posle ponoći dočekalo je sa radošću svoga vladiku i sveštenike Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije u prvoj izjavi posle izlaska iz zatočeništva koju je dao za „Novosti“, kazao je da veruje da će u Crnoj Gori posle nekoliko dramatičnih dana nastupiti mir, i da će se problemi između Crkve i vlasti rešavati u tolerantnijem ambijentu.

alt="Vladika"

Hiljade Nikšićana na veličanstven način posle ponoći dočekalo je sa radošću svoga vladiku i sveštenike Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog. Ulica Nikole Tesle u kojoj se nalazi zgrada Osnovnog suda bila je tesna da primi staro i mlado, čak i decu da u gluvo doba noći pozdrave njegovo preosveštenstvo.

-Boravio sam u korektnim uslovima u stanici policije i nemam razloga da se žalim. Ne mogu zameriti ljudima koji tu rade jer su se prema meni lepo ponašali. Međutim, po izlasku iz pritvora saznao sam da je u protestima dosta omladine pretučeno u Nikšiću, čak i deca. To nije smelo da se dogodi, kazao je vladika Joanikije.

Crnogorska vlast zabrinuta zbog podrške koju SPC dobija iz zemalja regiona i Rusije
Potpredsednik Vlade Crne Gore izjavio da posebno zabrinjavaju „zajedničke aktivnosti dela SPC i nekih političkih stranaka što imaju podršku pojedinih zemalja regiona i Rusije“

Na pitanje „Novosti“ kako je doživeo euforiju i slavlje svojih sugrađana koji su ga dočekali ispred zgrade Osnovnog suda, vladika je rekao:

-Bilo je zaista veličanstveno. Zahvalan sam narodu Nikšića i Crne Gore na istrajnoj i iskrenoj podršci. Ali posebno mi je žao dece koju su policajci prebijali i to najoštrije osuđujem.

Ostavite komentar