5.8 C
Belgrade
ponedeljak, 29 novembra, 2021

VLADIKA GRIGORIJE: Vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić objavio je na Instagram profilu video snimak u kom objašnjava zbog čega je odlučio da se vakciniše.

On je naveo da je izabrao da se vakciniše zato što želi da bude zdrav.

“Želim da živim i da budem u društvu ljudi, a pre svega imam poverenje kad je u pitanju činjenica da vakcina nije napravljena da nas ubije, već da nas spase“, poručio je Grigorije, napominjući da zna da postoji “ogroman broj onih koji se plaše, podozrevaju i smatraju da su ugroženi vakcinacijom”.

- Advertisement -

“Mi smo, uz punu odgovornost i sa svešću da nismo stručnjaci iz te oblasti, pozvali sve ljude da se vakcinišu, jer trenutno, a to je bilo saborno mišljenje svih episkopa kao i vladike ruskog Marka – ne postoji bolje rešenje u suzbijanju virusa nego što je vakcina“, istakao je Grigorije.

Vladika Grigorije je naveo da je apel predložio svbeštenik, koji je i lekar.

“Dan uoči održavanja konferencije, jedan izvanredan sveštenik Antiohijske pravoslavne crkve, koji je inače i lekar, predložio da se napravi apel koji bi se odnosio na sve ono što se u ovom momentu događa oko nas. Reč je o pozivu za koji znamo da nosi određene nedoumice – da se ljudi u svojim najbližim zdravstvenim centrima vakcinišu”, rekao je Grigorije u svom obraćanju.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti