TAKO JE GOVORIO VLADIKA ATANASIJE: Vučić je lažov, kukavica i obično laprdalo!

Obavezno pročitajte

Zašto je pokojni episkop Atanasije Jevtić sedeo tek u četvrtom redu na sahrani patrijarha Irineja? Osvedočeni kritičar lika i dela Aleksandra Vučića osetio je tako „batinu“ predsednika svega i svačega u Srbiji i bio kažnjen zbog izjava koje je davao o Vučiču.

Odavno je vladika Atanasije Jevtić meta SNS botova nakon što je poručio da je Vučić obično „laprdalo, lažov i kukavica“, kojem ništa ne veruje. Povod je bio nezadovoljstvo zbog dodeljivanja ordena Svetoga Save predsedniku na proslavi osam vekova autokefalnosti SPC.

On je tada istakao da se većina episkopa protivi ovakvoj odluci Sinoda SPC i u znak protesta Irineju vratio je panagiju koju mu je patrijarh kao i svim episkopima dodelio u čast jubileja autokefalnosti Crkve.

- Advertisement -

– Ovaj kukavica, ovaj jedan običan pričalo i, da ne kažem ružnu reč, laprdalo Vučić. Priča priče kao da smo mi sisali veslo. Nek ide nek priča te priča u svom Bugojnu. Ali neka nam ne soli pamet, čovek koji ni u šta ne veruje. Laže sebe i druge i hoće nama da nametne svoju ideologiju bezbožnu. Kako su to mitovi – pa svu istoriju sveta pokreću veliki mitovi, tj. velike istine koje je Platon nazvao mitovima jer su u stanju da pokrenu mase – govorio je Atanasije Jevtić.

Vučić mu to nije zaboravao. Iako mu je bilo mesto u Hramu Svetog Save, na sahrani patrijarha, u prvom redu, predsednik nije hteo da Atansija Jevtića gleda dok drži „besedu“…

– Ako on ne veruje neka ostavi svoju neveru za sebe i za ono za šta zastupa, a ne da nameće jednom narodu! Jedan lažov i kukavica i bezobraznik. Ja sam ovde napisao u apelima, on je defetista, plasira narodu defetizam. Ne samo izdaju i predaju potpunu. ’Nije naše sve na Kosovu’, kaže on – a šta to nije naše na Kosovu, neka kaže. Laže kad tako kaže – bio je oštar vladika.

Kazna je stigla u nedelju sa četvrtim redom

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu