23.3 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

VLADANJE STRAHOM: Prefarbana tabla na srpskom jeziku kod Gračanice

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U naselju Kišnica, nadomak Gračanice, gde je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mešovitog mesta, danas je crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Istovremeno, kako se navodi, danas je postavljena i tabla sa oznakom terorističke UČK na putu od srpskog dela Kišnice ka delu naseljenom Albancima i to u neposrednoj blizini dečjeg igrališta, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dela Kišnice, što predstavlja očiglednu pretnju usmerenu prema srpskom narodu, koji je strašno postradao od strane ove zločinačke i terorističke organizacije, dodaje se u saopštenju Kancelarije.

Nema sumnje da je reč o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i Aljbina Kurtija, kojima je glavni cilj da se sve srpsko protera sa Kosova i Metohije, ocenili su iz Kancelarije.

Ovaj slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora da da međunarodna zajednica – kako je to dozvoljeno da se znakovi UČK postavljaju širom KiM, ali se Srbi progone zbog zalaganja za Zajednicu srpskih opština, navela je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti