Vlada tzv. Kosova zabranila uvoz robe iz Srbije, navodno počelo vraćanje kamiona

Obavezno pročitajte

Vlada Kosova odlučila je zabrani uvoz robe iz Srbije, pišu kosovski mediji. Zvaničnih potvrda za ovu vest još uvek nema.

To se dogodilo nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca, za koje MUP Srbija tvrdi da su pronađeni u centralnoj Srbiji, a zvanična Priština da su „kidnapovani“.

- Advertisement -

Nakon što su prištinski mediji preneli vest, počela je primena te odluke vlasti u Prištini. Večeras oko 18 časova sa administrativnog prelaza Jarinje vraćen je prvi šleper koji je prevozio srpsku robu, prenosi N1 pisanje medija.

Dopisnica N1 iz Prištine javlja da mediji na albanskom pišu da je na Merdaru poslednji srpski kamion prešao oko 16h, nakon čega Kosovska policija nije dozvoljavala srpskim kamionima da uđu na teritoriju Kosova.

Kako je javio reporter Kosovo onlajna, pored primene jednostrane odluke Prištine da zabrani uvoz srpskih proizvoda, počela je i rigorozna kontrola putničkih vozila i putnika koji iz pravca Srbije ulaze na Kosovo.

Čitaoci su se javili i redakciji KoSSeva, i rekli da „ima promena na prelazu Jarinje“. Pre svega, navode, vrši se detaljna kontrola svakog automobila, koja traje oko 10 minuta.

Ne mogu da se požalim da ponašanje, bili su korektni, ali su nas sve izveli iz automobila, i pretresli sve stvari„, posvedočio je za portal jedan stanovnik Leposavića koji se sa suprugom i dvoje dece vraćao iz centralne Srbije.

Takođe, putnici su primetili komešanje među vozačima kamiona, odnosno teretnog saobraćaja, te da su čuli od samih vozača, ali i pripadnika srpskog MUP-a na prelazu, da se neće dozvoliti prelazak kamiona koji prevoze srpsku robu.

Sve to događa se nakon hapšenja trojice kosovskih policajaca, za koje MUP Srbija tvrdi da su pronađeni u centralnoj Srbiji, a zvanična Priština da su „kidnapovani“ sa teritorije Kosova.

Kosovska policija saopštila je da su trojicu njihovih graničnih službenika kidnapovale srpske snage tokom patrole u mestu Tresava – Bare, u opštini Leposavić, na graničnoj liniji sa Srbijom.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković tvrdi da kosovski specijalci nisu kidnapovani, te da su pronađeni su „duboko na teritoriji centralne Srbije“.

Source021

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu