STARTUJU RIGOROZNE KAZNE: Vlada Srbije usvojila nove propise zbog korone!

Obavezno pročitajte

Korona i nove kazne

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti jer je neophodno obezbediti striktno poštovanje mera kako bi se zaštitili zdravlje i životi građana, sačuvao zdravstveni sistem, kao i privreda zemlje.

Izmene zakona predviđaju uvođenje ličnih mera zaštite i pojačanu odgovornost građana, za čije sprovođenje su nadležni pored sanitarne, komunalna inspekcija i komunalna milicija, kako za fizička, tako i za pravna lica.

Visina kazni za nenošenje maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance, ostaće nepromenjena (5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 za pravna lica), ali će njihova primena biti brža i efikasnija.

Na sednici je doneta odluka da se zaposlenima u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova jednokratno isplati novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

koron,

Korona presek po gradovima u Srbiji
Najkritičnije korona žarište u Srbiji je bez premca glavni grad koji sam beleži skoro 1.000 obolelih dnevno, a epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je jutros da očekuje da će taj broj nastaviti da raste. Da je situacija veoma ozbiljna u prestonici ocenio je i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić koji je danas izneo podatak da je svaki peti testirani bio kovid pozitivan.

Odmah posle Beograda na listi korona žarišta je i Novi Sad koji u poslednja 24 sata broji 157 zaraženih.

Sledi Valjevo gde je zabeleženo 80 novih slučajeva zaražavanja, što je porast u odnosu na jučerašnjih 64. U svim opštinama Kolubarskog okruga broj kovid pozitivnih se povećava, osim opštine Osečina gde juče nije zabeležen nijedan novi slučaj kovida.

Kragujevac koji je u prethodnom periodu bio u vrhu ove neslavne liste, a onda se „izgubio“, ponovo se popeo na visoko četvrto mesto sa 65 zaraženih u poslednja 24 sata. Odmah posle njega na listi je Kraljevo sa deset manje novih slučajeva – odnosno 55 novoobolelih.

Treći najveći grad u Srbiji – Niš, se našao na šestom mestu današnjeg korona preseka sa 50 novih potvrđenih slučajeva. U stopu ga prati Šabac sa 42 zaražena, a u vrh liste je izbila i Loznica sa 33 novozaraženih.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu