34.7 C
Belgrade
četvrtak, 18 avgusta, 2022

VLADA SRBIJE UPRAVO DONELA NOVE MERE: Najduži policijski čas od početka!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

VLADA SRBIJE Policijski čas, odnosno zabrana kretanja zbog epidemije koronavirusa trajaće od petka 17. aprila u 17 časova do utorka 21. aprila u 5 časova , saznaje Republika u Vladi Srbije.

Tako je odlučeno da imamo „preslikan“ početak policijskog časa od proteklog vikenda, ali sa utorkom, pa će građani ostali u svojim domovima ukupno 84 sata. Ova odluka nije bila nimalo laka, s obzirom na to da je Vaskrs u nedelju 19. aprila i na stav Sinoda Srpske pravoslavne crkve da bi trebalo ukinuti policijski čas na najveći hrišćanski praznik.

- Advertisement -

Međutim stav struke, epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba ostao je nepromenjen, odnosno da  zabranu kretanja ne treba nipošto ukidati.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić potpisala je Odluku o formiranju Štaba za upravljanje krizom u nišavskom i topličkom upravnom okrugu. Ovaj štab je oformljen na inicijativu Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID – 19, koji je danas zasedao i kojim predsedava premijerka.

Vlada Srbije donela ovu meru uprkos protivljenju vernika SPC

Za predsednika štaba za upravljanje krizom imenovan je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, a pored njega za članove su izabrani i epidemiolozi prof. dr Darija Kisić Tepavčević i prof. dr Branislav Tiodorović, infektolog dr Miloš Korać, kao i članovi MUP-a, ministarstva odbrane, BIA, i načelnici okruga.

alt="Vlada"
- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. …da penzionere pobiju. Kad se star čovek ne krece on oboli. Srce to ne izdrzi, krv ne struji, krvni sudovi se zakrece, psiha ode… i sportiste da sjebe, sve koji imaju snagu i koji su protiv njega. Zna da mu je jraj ali ne da se, hoće do kraja da nas satre, zato su ga i doveli na vlast. Pa kad kuma izdaš, sve ti jasno!!

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: